3 mei 2024 Gebruikers online: 29
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Boomkap Van der Vechtlaan op de tocht

Geplaatst op: 12 december 2019

Of er daadwerkelijk bomen gekapt gaan worden aan de H.A.W. van der Vechtlaan, is nog even de vraag. De gemeenteraad stelde donderdagavond dat daar voorlopig geen schop in de grond zou mogen. Dat geldt ook voor bomen die eigenlijk gekapt moeten worden om vervuilde grond te saneren.

Want dat zou in eerste instantie gebeuren, zei wethouder Coster. “Het gaat om enkele bomen die moeten wijken voor de sanering. Die moeten gekapt worden. De rest van de bomen blijft gewoon staan tot het najaar.” Geen enkele boom kappen, zou een jaar vertraging voor de Knarrenhof opleveren, meldde hij.

Diverse raadsleden drongen er desondanks op aan om te wachten met de kap. “Laten we dit zorgvuldig doen”, stelde Margreet Bosma van het CDA. “Als die sanering dan moeten wachten, dan wacht die maar even”, volgde Harrie Rietman (PvdA).

Uiteindelijk trokken raad en college de conclusie dat er voorlopig geen enkele boom gekapt wordt, tenzij er overeenstemming komt tussen de betrokken partijen. Marc Ooms stelde voor om het bestemmingsplan voor de Knarrenhof voor de zomer te bespreken. “Dan kun je in het najaar alsnog kappen (of niet) en de vervuilde grond saneren.” Het traject loopt in dat geval geen jaar vertraging op. Begin volgend jaar komt het college met een update over de stand van zaken.

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Contour