3 mei 2024 Gebruikers online: 31

Olympia sluit jaar af tegen Hulshorst

Geplaatst op: 12 december 2019

(door Gerrit Slurink) Komende zaterdag staat de laatste competitieronde van 2019 op het programma. In deze twaalfde competitiewedstrijd is de vv Hulshorst te gast op ons sportpark “’t Hoenbroeck”. Eén keer eerder vond er een ontmoeting plaats in Hasselt tussen beide teams en dat was in het seizoen 2018/2019 toen Olympia’28 tegen een 0-2 nederlaag opliep.

Hulshorst verblijft al langer in de 3e klasse maar dat was hoofdzakelijk in de 3e klasse B. Als we dit vanaf het jaar 2000 bekijken dan was de hoogste klassering een 7e plaats en dat was in het seizoen 2014/2015. In dat jaar keerde Olympia’28 terug in het district Oost in de 3e klasse C. Olympia’28 is daarin overigens ook geen hoogvlieger met een 9e plaats als beste resultaat.

Zoals al aangegeven was de eerste ontmoeting in Hasselt niet succesvol voor Olympia’28. Op 30 maart van dit jaar liep men tegen een zure nederlaag op. Ondanks de vele kansen wisten de Hasselters niet tot scoren te komen. Erik van de Kolk leek Olympia’28 op een 1-0 voorsprong te zetten maar om onduidelijke redenen werd dit doelpunt afgekeurd. Waar Olympia’28 verzuimde om te scoren deed Hulshorst dat in de slotfase wel. Een afstandsschot van Sven Drost vanaf zo’n 30 meter vloog over doelman Bos in het doel en in blessuretijd scoorde Niels Meussen uit een counter de 0-2. In de eindrangschikking van vorig seizoen eindigde Hulshorst, met een 10e plaats, net boven Olympia’28. Momenteel bezet het team van trainer Harold Sneller, na zeven nederlagen, vier maal een gelijkspel en één overwinning, de laatste plaats met 7 punten uit 11 wedstrijden.

Men wist 12 keer te scoren en incasseerde 25 doelpunten. Afgelopen zaterdag speelde vv Hulshorst thuis met 1-1 gelijk tegen ESC. Deze stand was bij de rust reeds bereikt. Volgens de Hulshorst correspondent ontspon er zich in de tweede helft een prachtig voetbalgevecht, niet dat er zeer goed gevoetbald werd maar er stonden twee ploegen op het veld die beiden voor de winst gingen en beiden geen genoegen namen met een puntendeling. Bij winst zou ESC weglopen bij de gevarenzone en Hulshorst  zou bij winst van de laatste plaats af zijn. Dat het een 4e gelijkspel op rij was bekeek men daar van de positieve kant omdat men ook kon stellen dat er voor de 4e keer op rij geen nederlaag te noteren viel. Deze serie zal men zaterdag graag voort willen zetten of verbeteren en aan Olympia’28 de dankbare taak om daar een stokje voor te steken.

Afgelopen zaterdag speelde Olympia’28, in een aantrekkelijk duel, met 1-1 gelijk in Doornspijk tegen DSV’61. Beide teams deden in de 1ste  helft niet voor elkaar onder en bij rust stond de eindstand al op het scorebord. In de tweede helft waren de Doornspijkers iets in het voordeel maar wisten dit niet te verzilveren. Het team van trainer Jarrisch Keizer vinden we terug op een 10e plaats met 11 punten uit 11 wedstrijden met een doelsaldo van -1 (17-18). Vorig seizoen ging Olympia’28 de winterstop in na 11 wedstrijden met 17 punten en een doelsaldo van +5 (24-19), dat was een puntentotaal waarmee men nu op een 5e plaats zou staan. Als het mee zit is het hoogst haalbare bij winst nu een 9e plaats maar dan moet Hattem verliezen bij Swift’64. Keizer en zijn team willen uiteraard met een goed gevoel de winterstop in en afsluiten met een overwinning dit jaar. Een aantal spelers zijn nog steeds niet honderd procent fit en de hoop is dat de komende rustperiode voldoende is voor het verdere herstel van de blessures en pijntjes zodat men na de winterstop weer fris aan start kan verschijnen. Eerst zaterdag maar winnen van vv Hulshorst!!

Benieuwd of Olympia’28 het jaar 2019 met winst afsluit, kom dan naar sportpark  “’t Hoenbroeck” waar de aftrap om 14.30 uur is maar u bent vanzelfsprekend eerder van harte welkom in de kantine voor een kop koffie, een snack of iets anders van uw gading.