10 augustus 2020 Gebruikers online: 40
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Kerststallen op de Heilige Stede

Geplaatst op: 15 december 2019

Het is inmiddels een traditie geworden op kerstavond. Ook dit jaar wordt op dinsdagavond 24 december in de Katholieke St. Stephanuskerk op het Eiland een kerstviering gehouden voor jong en oud. Op deze avond is er de viering in de kerk om 22.00 uur.

Tijdens deze dienst zal het Kerstkind onder het zingen van een kerstlied in de kribbe worden gelegd en na de dienst trekken de kerkgangers met een lichtje in de hand naar buiten op zoek naar de stal van Bethlehem. Daar worden dan enkele kerstliederen gezongen en kunnen de aanwezigen onder het genot van glühwein of  warme chocolademelk nog gezellig wat napraten en elkaar een mooi en fijn kerstfeest toewensen.

Op Tweede Kerstdag tussen 16.00 uur en 17.00 uur kunnen belangstellenden zowel in de kerk als in de tuin van de heilige stede kerststallen komen bekijken. Er is zelfs een unieke kleine mini  opvouwbare kerststal van karton. Iedereen is dan weer van harte welkom. In de kerk zal bij de kerststal een  kerstverhaal worden voorgelezen voor de bezoekers. De kinderen kunnen eventueel een kaarsje opsteken bij het kerstkindje in de stal en samen een kerstliedje zingen.

De kerststal in de tuin is opgebouwd in de open kapel van de Heilige Stede. Dit jaar voor de tiende keer! In die kerststal ziet men de zelfgemaakte levensgrote beelden, voorstellende Maria, Jozef en het kind in de kribbe en natuurlijk zijn ook de herders aanwezig. Ook een van de drie Koningen is dan reeds  aangekomen om het kerstkind met een bezoek te vereren. Zeker de moeite waard om er bij te zijn. Het kerstverhaal wordt op deze manier prachtig uitgebeeld. Alles met kosteloos materiaal opgebouwd. Wellicht is het ook een mooi idee om daar op de Heilige Stede elkaar op tweede kerstdag in alle rust nog eens te ontmoeten. Ook voor de kinderen mooi om dit alles eens te bekijken en te beleven met elkaar.  Even een frisse neus halen in de buitenlucht en samen genieten van deze historische plek met sfeervolle kerstmuziek op de achtergrond. Even je handen warmen aan het vuur in de vuurkorf en een babbeltje maken met elkaar.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.