3 mei 2024 Gebruikers online: 42

Olympia JO17-1 viert titel na overwinning in Emmen

Geplaatst op: 16 december 2019

Op de slotdag van de competitie heeft Olympia’28 JO17-1 de titel veroverd. Dit door op bezoek bij DZOH JO17-2 verdiend met 0-3 te winnen. DESZ 17-1 en De Weide 17-1 zijn met een achterstand van twee punten respectievelijk tweede en derde geworden op de ranglijst.

De heren van O17 werden bij opkomst op het veld hartelijk ontvangen door de meegereisde ouders en supporters uit Hasselt. Met rookbommen en het betere knalwerk werd de sfeer opgevoerd. Dat er wat op het spel stond, was te merken in de beginfase van de wedstrijd. Alsof de Hasselter pootjes onder stroom stonden. Met veel slordigheden en onnodig balverlies tot gevolg. Het eerst wapenfeit is dan ook voor de mannen uit Emmen. In de 2e minuut gaat de eerste kans van de wedstrijd over het doel van captain Martijn Glastra. O17 is gewaarschuwd. In de tiende minuut sticht Olympia het eerste gevaar. Met een steekbal van Duncan Drost wordt vleugelaanvaller Ruben Willems vrijgespeeld voor het DZOH-doel. Zijn inzet gaat op de paal.

En dan begint het Hasselter kwartiertje. In de 21e minuut zet Ruben spits Thijmen v/d Berg vrij voor de goal. En zoals al vaker dit seizoen is Thijmen op de belangrijke momenten beslissend, hij tekent de bevrijdende 0-1 voorsprong aan. Een zucht van verlichting en blijdschap gaat door het Olympia’28 kamp. Daarna ontstaat er ontspanning en gaat het tempo omhoog. In de 27e minuut maak Ruben de 2-0, uit een rebound op de keeper na een hard schot van Duncan. Het hoogtepunt volgt zeven minuten later. In de opbouw wordt keeper Martijn betrokken. Hij ziet ruimte achter de Emmense defensie en zorgt met een strakke pass over twintig veldspelers heen dat Ruben vrij door kan lopen op het DZOH-doel. Koelbloedig maakt hij in de 34e minuut de 0-3. De overwinning lijkt binnen handbereik en er wordt met deze tussenstand gerust.

De tweede helft blijft DZOH tegenstand bieden, echter verder dan een paar speldenprikjes komen ze niet. O17 zelf trouwens ook niet, de gedachten zijn al bij het eindsignaal. Meer dan een paar halve kansen voor Ruben en Henk v/d Berg krijgt Olympia niet de tweede helft.

De mensen die O17 een warm hart toedragen, zijn blij als de scheids afblaast voor het einde van de wedstrijd. De voltallige selectie rent naar elkaar toe om de overwinning te vieren, wetende dat de titel een feit is. Na afloop zijn de talenten van O17 hartelijk ontvangen op de parkeerplaats van Olympia’28, in de kantine én op het hoofdveld waar O17 ter huldiging samen met Heren 1 het veld op mocht lopen. ‘s Avonds is met de ploeg bij één van de spelers thuis het kampioensfeest gevierd wat voor een aantal door is gegaan tot de late (vroege) uurtjes in het centrum van Hasselt. En zo hoort het, overwinningen moet je vieren.

De selectie bestaat uit: Bram Haasjes, Duncan Drost, Henk van den Berg, Lars Huisman, Lars Stoel, Laurens Kuiper, Levi Bolks, Lyam Welles, Martijn Glastra, Nathan Veerman, Niels ter Wee, Ruben Bosch, Ruben Willems, Thijmen van den Berg, Tim Monsma, Wouter Linde, Yordi van de Vegte, Kaj Kreder (traint mee) en Fabian Smeenk (traint mee)