4 mei 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Organisatie klaar voor tweedaags Benefietfestival

Geplaatst op: 19 januari 2020

Komende vrijdag en zaterdag is het vijfde Benefietfestival in de Music Hall Hasselt aan de Van Haersoltelaan. De opbrengst gaat naar Stichting Zwartewaterland Helpt. Met haar jaarlijkse radiomarathon heeft deze stichting eind december geld ingezameld voor stichting Kind en Brandwond. Deze stichting helpt kinderen met brandwonden om te gaan met hun littekens.

Net als vorig jaar is het benefietfestival een meerdaags evenement. Op vrijdagavond wordt afgetrapt met een jeugdconcert door de jeugdleden van Hasselts Fanfare. De opstap- en jeugddrumband werkt deze avond samen met het jeugdorkest. Vanaf 20.00 uur zullen de slagwerkerkers en de leden van het jeugdorkest naast hun eigen muziekstukken ook gezamenlijk enkele (pop)nummers spelen. Entree voor deze avond bedraagt €2,50.

Nieuw in het programma is een Countrymiddag op zaterdag. Vanaf 16.00 uur verzorgen de bands Diversion en The Black River Country Club live countrymuziek. Het belooft een ongedwongen middag te worden in samenwerking met The Black River Dancers van dansstudio Schaapman.

Op zaterdagavond staan twee goede bands uit de regio op het podium, Take7 en Shadowplay. De band Take7 is geen onbekende van het Benefietfestival. Tijdens de vorige editie wisten zij het publiek in de Music Hall al goed te vermaken met hun mix van pop, rock, disco en soul. De avond zal geopend worden door Shadowplay uit Ommen. Shadowplay is een rock / coverband die begin jaren 90 is opgericht. De band speelt al meer dan 25 jaar bij (tent)feesten, motortreffens, festivals, bruiloften, feesten, cafés en bedrijfsfeesten.

Net als vorig jaar gaat DJ Tom Zwitser de sfeer er vast inbrengen voor de bands het podium opgaan. Iedereen is welkom vanaf 20.30 uur, de entree is gratis! De organisatie kijkt uit naar een mooi festival en hoopt na dit muzikale weekend een flink bedrag te kunnen schenken aan Zwartewaterland Helpt en Kind en Brandwond!

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour