4 mei 2024 Gebruikers online: 56
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Cursus basisvaardigheden van Fotoclub Positief

Geplaatst op: 22 januari 2020

Hilbert Kroes gaat een cursus basisvaardigheden verzorgen bij Fotoclub Positief. Dat verzoek kwam vanuit de leden. Hilbert heeft jarenlang ervaring met zowel de spiegelreflex- als systeemcamera.

Deze cursus gaat onder meer in op belichtingsdriehoek, scherpte diepte, sluitertijden, diafragma, camera instellingen, samen oefenen enz, enz. Er worden 5 dagdelen per groep gepland. Natuurlijk wordt er veel aandacht besteed aan de praktijk van het fotograferen. Na iedere sessie geeft hij een opdracht mee die per duo wordt uitgevoerd. De resultaten worden op de volgende cursusdag besproken. Er is veel ruimte voor individuele vragen, daarom wordt de maximale groepsgrootte op 8 cursisten gehouden. Het maakt niet uit welk fototoestel de cursist gebruikt, als er maar voldoende instelmogelijkheden op zitten.

De cursus is gratis voor leden van Fotoclub Positief. Voor niet leden wordt een bijdrage van 10 euro per dagdeel gevraagd. Besluit men lid van de fotoclub te worden, dan wordt voor het eerste jaar geen contributie gevraagd.

De cursus is op dinsdagmiddag van 13:30 – 15:30 uur in de Hasselter Bibliotheek.

De data zijn: 4, 11, 18 en 25 februari en 3 maart 2020.

Optioneel voor een tweede groep is: woensdagochtend van 10:00 – 12:00 uur ook in de Bieb. Dat zijn dan 5 opeenvolgende woensdagochtenden vanaf 4 maart 2020.

Aanmelden kan via info@fotoclubpositief.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour