3 mei 2024 Gebruikers online: 16
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Joop en Hennie vieren gouden huwelijk

Geplaatst op: 30 januari 2020

Joop en Hennie Veger mochten donderdag gedenken dat ze vijftig jaar geleden in het huwelijk traden. Voor burgemeester Bilder aanleiding voor een bezoekje bij het bruidspaar thuis aan de Van Dedemlaan. Hij feliciteerde hen namens de gemeente Zwartewaterland met hun gouden huwelijksjubileum.

Joop en Hennie ontmoetten elkaar via vrienden in Meppel. De prille liefde groeide uit tot echte verkering en na drie jaar werd het huwelijk een feit in het stadhuis van de gemeente Meppel. ‘De rammelende blikjes’, die stiekem aan de auto van het pasgetrouwde stel waren geknoopt, kan Hennie zich nog goed herinneren.

Joop werkte als dragmachinist bij een baggerbedrijf. Kort na hun huwelijk verhuisden Joop en Hennie naar Duitsland vanwege het werk van Joop. Hennie werkte bij een drukkerij in Meppel. Na het huwelijk stopte ze met werken buiten de deur, zoals dat in die tijd gebruikelijk was. In 1974 kwamen Joop en Hennie weer terug naar Nederland. Ze gingen wonen in de nieuwbouw in Hasselt. Joop ging aan de slag als kraanmachinist bij Heembeton.

Joop en Hennie hebben twee kinderen, een zoon en een dochter. Later is de familie uitgebreid met drie kleinkinderen. Het echtpaar past regelmatig met plezier op de kleinkinderen.

Puzzelen en tuinieren zijn favoriete hobby’s van Joop. Voor Hennie is vrijwilligerswerk in de Hazelaar een ontspannen bezigheid.

‘Goed met elkaar in gesprek blijven en elkaar in de waarde laten’ dat is belangrijk geweest in de afgelopen 50 jaar, aldus Joop en Hennie. Het huwelijksjubileum wordt gevierd in Molen De Zwaluw met familie en vrienden.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour