3 mei 2024 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Jarige Minne Veldman geeft orgelconcert in Grote Kerk

Geplaatst op: 3 februari 2020

Veldman op het Schnitgerorgel in de Zwolse Michaëlskerk (foto: Matthias van Bloemendaal)

Organist Minne Veldman geeft op zaterdag 8 februari, op zijn 40e verjaardag, een orgelconcert op het Knol-orgel in de Grote Kerk. Het concert van de voormalig inwoner van Hasselt begint om 20.00 uur.

Hij opent zijn concert met Feike Asma’s bewerking van “’k Wil U, o God, mijn dank betalen”. Na een feestelijk Vivaldiconcert van Bach en een transcriptie van het beroemde Adagio uit Mozarts 23e pianoconcert is er aandacht voor het Beethovenjaar: 250 jaar geleden werd Ludwig van Beethoven geboren. Veldman speelt in Hasselt een orgeltranscriptie van zijn zeer bekende 5e symfonie. Ook staat er een deel uit de 2e symfonie van Louis Vierne op het menu, de blinde Franse componist die 150 jaar geleden geboren werd. Het programma wordt gecompleteerd met werken van Piet Zwart en Alexandre Guilmant en een eigen koraalfinale van de concertgever.

Voorafgaande aan het concert geeft Veldman een mondelinge toelichting op het programma. Op een groot videoscherm kunnen bezoekers hem zien spelen. Na afloop is er gelegenheid tot ontmoeting en napraten onder het genot van een kopje koffie. Ook zijn er cd’s en orgelboeken van Minne Veldman te koop.

Meer informatie (waaronder het volledige programma en de toegangsprijzen) is te vinden op www.orgelconcertenminneveldman.nl.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour