19 mei 2024 Gebruikers online: 20
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Er verandert niets op De Molenwaard

Geplaatst op: 28 februari 2020

Conserveren heet het officieel: op De Molenwaard verandert er niets. Volgens SGP, ChristenUnie, PvdA en GemeenteBelangen is dat de beste optie. Permanent bewonen wordt kortom niet toegestaan op het recreatiepark, maar de gemeente gaat niet tornen aan de rechten van mensen die dat al jarenlang doen.

De Molenwaard fungeerde min of meer als splijtzwam in de coalitie tussen SGP, ChristenUnie en Buitengewoon Zwartewaterland. Dat was donderdagavond tijdens de gemeenteraad nog goed te merken, want de sfeer was voelbaar gespannen. Waar de gemeenteraad de afgelopen twee jaar werd gedomineerd door rust, gingen de irritaties nu rond door de raadszaal.

Veel invloed had dat niet op de eindconclusie bij het onderwerp Molenwaard. De vier voorstanders vinden dat voortzetten van de huidige situatie het beste is voor iedereen. “Hiermee doe je niemand tekort”, zegt Harrie Rietman van de PvdA bijvoorbeeld en Roel Withaar van GemeenteBelangen wijst vooral op de ‘onverantwoord’ grote risico’s die de gemeente zou nemen als permanente bewoning wel mogelijk wordt. De kans op mogelijke planschade en het aanpassen van de infrastructuur zijn daarvan voorbeelden.

BGZ vindt het onbegrijpelijk dat er geen onafhankelijk onderzoek komt naar de realisatie van een echt recreatiepark, zoals dat ooit zo bedoeld was. Bastiaan Tamminga wijst er bovendien op dat de gemeente op het park nooit heeft gecontroleerd op permanente bewoning en dat na een kwarteeuw ineens wel wil gaan doen. CDA en VVD vragen zich vooral af welke situatie de gemeente precies wil conserveren. “Is dat de situatie van nu of van enkele jaren geleden?”, vraagt Margreet Bosma zich af. Een duidelijk antwoord op die manier kreeg ze niet.

Uit een onderzoek onder bewoners bleek overigens dat die voorstander zijn van een dubbele bestemming.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

5 reacties op “Er verandert niets op De Molenwaard”

  1. Beste Michiel,
    Niet in China, maar vermoedelijk in Zwartewaterland gaan we vanuit. Zoals al vaker gemeld kan op de artikelen gereageerd worden met (echte) naam en liefst achternaam, maar in ieder geval een mailadres dat niet fake is. Meer dan de helft van de reacties komen binnen via een fakeaccount en gekoppeld aan een naam als Jantje of Zwartewaterlander. We halen ongetwijfeld wel eens ten onrechte een reactie weg, maar als we alles plaatsen wat soms binnenkomt…
    overigens tip: deze zelfde discussie staat ook op onze facebookaccount….daar kun je rustig plaatsen wat je wilt, dan kan iedereen precies zien wie je bent. Komt de discussie ten goede.
    Deze discussie gaat kortom daar verder, kunnen we hem hier nu afsluiten.

  2. WTF woon ik in China ofzo. Waar is mij eerdere reactie gebleven. Sterk staaltje censuur, misschien dat ik maar even een rondje adverteerders moet gaan bellen!!!!

  3. Zoals de reactie van “Karst” op het stuk ‘geldwolven’. Heel duidelijk hoor !!
    Deze reactie mag je best laten staan hoor

  4. Beste Kees,
    nee hoor, maar als mensen stoere uitspraken doen, is het altijd fijn dat ze dan ook hun (echte) naam erbij zetten en in ieder geval een mailadres gebruiken dat er minstens op lijkt echt te zijn. Iemand die post als (bij wijze van spreken) ‘piet’ en een mailadres heeft waarin Jan de naam heeft, halen we weg.
    Een politieke voorkeur hebben we niet.

  5. Beste redactie, waarom verwijdert u alle reacties? Zijn de reacties u niet (politiek) welgevallig?

Contour