29 april 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Zoektocht naar locaties extra parkeerplaatsen Hasselter centrum

Geplaatst op: 5 maart 2020

Ontmoetingsplekken, beter bereikbare centra en het opsporen van eenzaamheid, zijn onderwerpen die inwoners belangrijk vinden. Dit kwam nadrukkelijk naar voren in de werkgroepen Leefbaarheidsplannen. Ook het aantrekkelijk houden van het buitengebied voor jonge gezinnen en ouderen heeft prioriteit. Met veel enthousiasme zet een grote groep inwoners zich in voor het mooier maken en leefbaar houden van de kernen en het buitengebied. De opbrengst van deze avonden krijgt een concrete uitwerking in de Leefbaarheidsplannen. Maar de eerste winst is al geboekt in het opstarten van een kleine kernen overleg.

 Samen met inwoners maakt de gemeente plannen om de kernen en het buitengebied van Zwartewaterland mooier te maken en leefbaar te houden. Belanghebbenden en inwoners praten in werkgroepen over de oplossingen voor de kansen en uitdagingen die er liggen in zowel de kernen als het buitengebied. Onderwerpen die voorbij kwamen zijn bijvoorbeeld verkeersveiligheid, toerisme, de sfeer van de openbare ruimte, toegankelijkheid voor minder validen en eenzaamheid. In juni 2020 stelt de gemeenteraad de leefbaarheidsplannen vast. In de periode daarvoor delen de werkgroepen en de gemeente de plannen met de inwoners.

De leefbaarheidsplannen zijn gericht op concrete acties.  “Inwoners van Hasselt geven aan dat de binnenstad meer op de kaart mag worden gezet. Het centrum is een plek is inwoners en toeristen zich kunnen opladen. In de werkgroepen is gesproken over meer samenwerking tussen de partners in de binnenstad. Ook de zoektocht naar extra parkeerplaatsen blijft in een historische binnenstad onderwerp van gesprek. De werkgroep kijkt naar mogelijkheden voor extra parkeerplaatsen aan de randen van het centrum. “Het is heel mooi om te zien dat inwoners zo positief meedenken en zich op deze manier inzetten voor de leefbaarheid van hun omgeving.”, aldus Burgemeester Bilder.

Voor het buitengebied was de winst dat vertegenwoordiging vanuit het hele buitengebied voor het eerst samen om tafel zat. Dit krijgt een vervolg in een ‘kleine kernen overleg’. Wat kunnen de kleine kernen van elkaar leren? Ook wordt nagedacht hoe het buitengebied aantrekkelijk blijft voor jonge gezinnen en ouderen. De werkgroep stelt een activiteitenprogramma op en ontwikkelt een aantal nieuwe toeristische producten.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour