27 januari 2021 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Onzekerheid en hoop in tijden van het Coronavirus

Geplaatst op: 18 maart 2020

(ingezonden) In deze tijd van onzekerheid is het belangrijk dat we onze gezamenlijke verantwoordelijkheid blijven nemen voor onze gezinnen, de mensen om ons heen en de maatschappij waarin we hard nodig zijn. De onzekerheid over onze leefomgeving, onze gezondheid, onze banen en daarmee ons gezamenlijke toekomstperspectief is in heel korte tijd ontstaan en in alle heftigheid op ons afgekomen. Dit kan veel spanningen geven in gezinnen en het vraagt veel van mensen die werken in de zorg en andere vitale sectoren.

Vandaag is door een aantal christelijke organisaties een Dag van Nationaal Gebed uitgeroepen. Omdat gebed helpt om ongerustheid aan God over te geven, om anderen te zegenen en om God te vragen Zijn bedoelingen te laten zien in moeilijke omstandigheden. We willen jullie vragen om daar vandaag bij stil te staan en mee te bidden. Laten we ook denken aan alle mensen op wie veel afkomt: mensen in de zorg, leraren en mensen in de kinderopvang, het openbaar vervoer, de voedselketen en zo verder. We willen jullie ook vragen om te denken aan alle betrokken politici op landelijk, provinciaal en lokaal niveau die samen met deskundigen voor een enorme opgave staan om leiding te geven aan deze ontstane situatie.

Naast alle vragen en onzekerheid is er ook hoop, juist in een tijd die voor christenen een bijzondere tijd is. Een tijd op weg naar Pasen. Een tijd van hoop, zeker ook als we de saamhorigheid, aanbod van vrijwilligerswerk en verbinding zien in de samenleving. Deze hoop en vertrouwen geven we graag door aan u en jullie. Denkt u mee, ondersteunt u mee, bidt u mee? Kijk op https://nationaalgebed.nl voor meer informatie.

Tamme Spoelstra, ChristenUnie

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore