13 juni 2024 Gebruikers online: 41
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Scoutingleden hebben online toch plezier

Geplaatst op: 28 maart 2020

Vanwege het coronavirus zijn alle scoutingbijeenkomsten voorlopig afgelast. Dat geldt ook voor de bijeenkomsten van Scouting de Veste. Toch wil de groep haar leden niet zo lang zonder scouting laten zitten. Daarom bedachten zij een online spel, waardoor de leden scouting niet helemaal hoeven te missen.

Het spel bestaat uit verschillende opdrachten die de scouts thuis kunnen uitvoeren. Denk hierbij aan opdrachten zoals het nadoen van een schilderij of het maken van een hut in de woonkamer. De jeugdleden leveren foto’s of filmpjes in, die door de leidinggevenden worden beoordeeld. Zo kunnen de leden punten verdienen. In de praktijk doet feitelijk het hele gezin mee en word alles uit de kast gehaald om zo creatief mogelijk te zijn.

“Normaal zet je ze af bij het clubgebouw maar nu spelen we met het hele gezin mee. Ik ben er haast drukker mee dan mijn zoon. Heel fijn dat we het zo toch door kunnen zetten”, zegt ouder Hans Jansen.

“Dit biedt een mooie oplossing in een tijd waarin sociaal contact zoveel mogelijk beperkt moet worden”, vindt ook interim voorzitter Gerben Aalberts. De jeugdleden – die ook niet naar school kunnen – krijgen zo iets leuks te doen voor thuis. Elke week kunnen er twee prijzen gewonnen worden. Wie het snelste is en wie het meest creatief is. Alle scouts krijgen een speciale ‘Stay @ home’ badge.

 

 

 

 

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour