29 april 2024 Gebruikers online: 21
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Weer sterfgevallen maar ook genezing onder ouderen

Geplaatst op: 31 maart 2020

Opnieuw zijn twee inwoners van Hasselt en Genemuiden overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Ook twee andere sterfgevallen in dezelfde plaatsen hebben daarmee naar alle waarschijnlijkheid te maken. Verder liggen twintig inwoners van Zwartewaterland in het ziekenhuis. Dat vertelde burgemeester Bilder dinsdagavond in de dagelijkse uitzending van ZwartewaterFM. Daarbij kwam dinsdagavond uit andere bronnen een triest bericht dat dinsdagmiddag nog een Hasseltse man is overleden in het Zwolse ziekenhuis.

“Het verdriet in onze gemeente neemt steeds verder toe, steeds meer families worden getroffen door het overlijden van naasten.”
Hij wees er nogmaals op dat ook veel inwoners ziek thuis zijn. Een klein lichtpuntje is er wel. “Volgens de huisartsen blijft het aantal nieuwe besmettingen redelijk stabiel. Behalve in Genemuiden, waar meer mensen met ziekteverschijnselen kampen”, aldus Bilder. “Maar het is goed om te melden dat mensen ook genezen van het virus, ook oudere mensen. Het perspectief op genezing is er dus ook.”

Dat de maatregelen van het kabinet nog drie weken gelden, lag volgens de burgemeester in de lijn der verwachtingen. “Dat vraagt veel van ons. Onder moeilijke omstandigheden moeten we met z’n allen thuis blijven en dat kan spanningen opleveren. Niemand hoeft zich te schamen om hulp te zoeken. We staan in deze gemeente naast elkaar en mogen ons gelukkig prijzen dat we onderdeel zijn van deze samenleving.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour