6 mei 2024 Gebruikers online: 21
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Nog nooit zo’n mooie verjaardag gehad’

Geplaatst op: 13 april 2020

Foto's Hanna Wursten

Drie jaar wonen Jenske en Albert Dunnink in Hasselt met hun twee dochters. Jenske noemt het een ‘goeie gok’, want Hasselt was voor het stel niet heel bekend vooraf. Ook nu in deze coronatijd genieten ze met hun kinderen van hun huis aan de Roskam en de fraaie omgeving aan de rand van Hasselt. “De kinderen rijden hier rond op de skeelers en laatst gingen we fijn picknicken in Zwartewatersklooster. ”

“Mijn werkdruk valt mee, ik werk momenteel een dag op een basisschool. Albert werkt vanwege het coronavirus als IC-arts in de Isala. Hij volgt eigenlijk de opleiding voor cardioloog, maar op zijn afdeling was het rustig nu. Nu heeft hij meer onregelmatigheid in zijn diensten. Zo zou Albert laatst de nachtdienst ingaan met de verjaardag van onze oudste, Emma (6). Maar dat was in de eerste week van de maatregelen, dus er kwam niemand op de visite. Gelukkig had de roostermaker van het ziekenhuis hiervoor begrip en kon Albert ruilen. Zo was hij toch écht thuis in plaats van te moeten slapen.”

Die verjaardag van Emma werd onverwacht een succes. “Emma kreeg heel veel videoberichten en kinderen zetten pakketjes voor haar voor onze deur. Ze zei aan het eind van de dag dat ze nog nooit zo’n mooie verjaardag had gehad.”

Jenske knijpt haar handen dicht met Emma en haar zusje Lieke (4). “Die twee zijn altijd al onafscheidelijk geweest. Ik zie ze zelden alleen bezig. De karakters zijn totaal verschillend, en dat gaat blijkbaar goed samen.”

Dit was de zesde aflevering in onze nieuwe serie ‘Hasselt in Beeld’. Samen met fotograaf Hanna Wursten wil Hasselt Actueel op gepaste afstand met raam- en deurportretten Hasselters in beeld brengen tijdens deze coronatijd. Opgeven kan via de facebookpagina van Hanna.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Eén reactie op “‘Nog nooit zo’n mooie verjaardag gehad’”

  1. Leuk verhaal. Goed te horen dat jullie het naar de zin hebben in ‘onze’ Roskam!

Contour