17 mei 2024 Gebruikers online: 16
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Nog zestien bewoners Hazelaar ziek

Geplaatst op: 15 april 2020

Nog zestien bewoners van De Hazelaar worden verpleegd omdat ze besmet zijn met het coronavirus. Ondertussen zijn dertien bewoners overleden. Vier anderen zijn hersteld van de ziekte, zo meldde burgemeester Bilder woensdag bij ZwartewaterFM.

Opnieuw is bij een bewoner van De Schans het coronavirus vastgesteld. Er zijn nu drie bewoners en twee medewerkers ziek. “Je houdt je hart vast”, zegt burgemeester Bilder over de situatie in het Sluziger verzorgingstehuis.

Hij wijst er wel op dat het aantal besmettingen in De Hazelaar en De Meente destijds sneller opliep. “Je grijpt je aan alles vast wat je positief kunt uitleggen, maar de situatie is natuurlijk zorgelijk”, aldus de burgemeester. In De Meente zijn tien bewoners overleden en negen mensen worden nog verpleegd. Drie anderen zijn ondertussen hersteld. Positiever is het beeld van de huisartsen. Volgens hen lijkt de situatie in Zwartewaterland stabiel.

Bilder roept bewoners met initiatieven op om zich eerst bij de gemeente te melden. “Ik waardeer alle initiatieven zeer, omdat die uitgaan van betrokkenheid bij anderen. Maar we moeten ons nog steeds aan de regels houden, al bekijken we plannen altijd vanuit een positieve blik.”

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour