4 mei 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Emoties zoveel mogelijk parkeren nu’

Geplaatst op: 23 april 2020

Foto's Hanna Wursten

“Ik zit weinig thuis deze periode.” Piëta Rodenstein werkt in thuiszorg en bij Vivánt. Ook haar vriend Berry werkt buitenshuis. Voor dochter Xavièra is wel veel veranderd. Zij zit in de afrondende fase van haar kappersopleiding. Maar de salons zijn dicht dus moet zij zich zoveel mogelijk thuis aan de Brouwersgracht voorbereiden op haar examen.

Piëta werkt al meer dan twintig jaar in de thuiszorg bij Icare, vrijwel alleen bij cliënten in Hasselt. Voor haar en haar collega’s zijn het ook spannende en verdrietige tijden. “Helemaal toen dit allemaal begon, toen wisten we niet wie wel of niet besmet was. Inmiddels hebben wij wel zogeheten coronaroutes”, vertelt Piëta. Naast de spanning rondom veiligheid is er het omgaan met het verlies van vertrouwde gezichten waarmee een band is opgebouwd. “Er zijn mensen overleden die al tien à vijftien bij ons in de zorg zaten. Ik ken heel veel mensen die in Hasselt zijn gestorven door corona.
Op ons werk hebben we afgesproken dat we ons verdriet zoveel mogelijk moeten parkeren nu. We hebben als collega’s afgesproken dat als het weer kan, wij bij elkaar moeten komen en het dan de ruimte kunnen geven.”

Xavièra zat dinsdagavond met spanning voor de tv te kijken naar de persconferentie. Ze had nog een beetje hoop dat zij als kapster weer aan de slag mocht. “Zij doet een BBL-opleiding en doet in mei examen. Normaal gaat zo’n examen met een echt model, maar nu moet dat ‘op de kop’ zoals dat heet in kappersjargon, een oefenhoofd.”

Dit was de negende aflevering in onze nieuwe serie ‘Hasselt in Beeld’. Samen met fotograaf Hanna Wursten wil Hasselt Actueel op gepaste afstand met raam- en deurportretten Hasselters in beeld brengen tijdens deze coronatijd. Opgeven kan via de facebookpagina van Hanna.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour