15 mei 2024 Gebruikers online: 11
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Wij beleven het heel anders dan een gemiddeld gezin’

Geplaatst op: 5 mei 2020

Foto's Hanna Wursten

“Overal staat van alles stil. Maar hier op de boerderij begint het juist weer. De koeien gaan weer naar buiten, en deze week wordt er weer gemaaid.” Margriet ten Klooster woont aan de Boerweg met man Cees en zoontje Cees-Jan. Samen hebben zij een melkveebedrijf met tachtig melkkoeien. 

Margriet doet hand en spandiensten op de boerderij maar is er ook volledig voor haar 2-jarige zoontje. “Cees-Jan vindt het heerlijk om buiten te spelen en leuk om bij de stal te zijn. Hij geniet echt van het buitenleven hier.” De gevolgen van het coronavirus hebben weinig effect op het dagelijks ritme van Margriet en Cees. “Uiteraard nodigen wij ook geen bezoek uit en het hier ook stiller qua vertegenwoordigers, maar wij ervaren geen zwaardere belasting nu. Wij beleven het hier op de boerderij heel anders dan een gemiddeld gezin.”

Margriet woont direct naast het huis van haar schoonouders. De gewoonlijke kop koffie samen in de ochtend is er nu ook niet. “Ik spreek m’n schoonmoeder nu bij het raam of we bellen met elkaar.”
Haar eigen ouders wonen in Ede. Haar vader lijdt aan Alzheimer. Margriet probeert afwisselend met haar broers en zussen hun moeder te ontlasten van de zorg die heeft voor haar man. “Dat ik mijn ouders nu niet kan bezoeken vind ik momenteel nog wel het lastigst.”

Dit was de twaalfde aflevering in onze serie ‘Hasselt in Beeld’. Samen met fotograaf Hanna Wursten wil Hasselt Actueel op gepaste afstand met raam- en deurportretten Hasselters in beeld brengen tijdens deze coronatijd. Opgeven kan via de facebookpagina van Hanna.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour