7 mei 2024 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Jarige Rutger en zijn gezin voelen zich welkom in Hasselt

Geplaatst op: 8 mei 2020

Foto's Hanna Wursten

Rutger Wensink werd woensdag 12 jaar. Na weken van thuisblijven op de boerderij in Cellemuiden wilde zijn moeder Erika hem trakteren op een mooie verjaardag. En dat is gelukt met een versierde tent langs de weg, een klein feestje met vrienden en de fotoreportage bij dit verhaal.

Rutger is de oudste van het gezin van Erika en Jacob Wensink. Het gezin telt met Rutger, Rosanne (10), Jonathan (8), Irene (7) en Naomi (4) vijf kinderen. “En ik over zes weken ben ik uitgerekend van onze zesde”, vertelt Erika.

“Rutger mist nu zoveel. Hij heeft geen kamp met groep 8 en hij moest het zonder de voetbal doen. Dus daarom wilde ik hem graag verrassen met deze fotoreportage.” Zijn stand langs de weg voor de visite heeft Rutger zelf opgetuigd, om zo toch bezoek van wat lekkers te kunnen voorzien. Rutger voetbalt bij Olympia’28 en werd daarom verrast met een mooie groen-witte taart.

Erika en Jacob wonen nog maar twee jaar in Hasselt langs de dijk naar Genemuiden. “Zelf kom ik uit Kamperzeedijk maar heb tien jaar in Grafhorst gewoond waar Jacob vandaan komt.” Jacob zit als biologische boer in een maatschap. Het gezin woont in het achterhuis van de nieuwgebouwde boerderij. “We hebben het heel goed in Hasselt. Het is een heel sociale gemeenschap”, vertelt Erika opgetogen. Ook de laatste tijd met de zwangerschap heeft Erika veel hulp ontvangen uit de buurt en de kerk. “Wij wonen achteraf, dan moet je jezelf geven.” Maar met het school- en verenigingsleven van de kinderen is dat toch snel gegaan.

Erika geniet van haar woonomgeving tussen de flora en fauna van de polder. “De natuur is hier prachtig en de kinderen hebben hier alle ruimte. Ik mis het dorp -Grafhorst- waar we vandaan komen helemaal niet. Eerst vond ik het verhuizen heel moeilijk, had het van me afgeduwd.” Ze moest eerst ook wennen aan de stilte. “Maar het wonen nu in Hasselt met de hele gemeenschap is heel fijn. Echt hoor, zet dat ook maar goed in het stukje.”

Dit was de dertiende aflevering in onze serie ‘Hasselt in Beeld’. Samen met fotograaf Hanna Wursten wil Hasselt Actueel op gepaste afstand met raam- en deurportretten Hasselters in beeld brengen tijdens deze coronatijd. Opgeven kan via de facebookpagina van Hanna.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour