27 januari 2021 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Kerken hielden zich juist wel aan de regels’

Geplaatst op: 23 mei 2020

De kerken in Zwartewaterland hebben zich vanaf het begin van de coronacrisis heel coöperatief opgesteld en hielden zich aan alle regels. Dat zegt burgemeester Bilder zaterdagavond bij de CBO. Hij reageert daarmee op een artikel dat RTV Oost publiceerde waarin burgemeester Hofland van Rijssen wordt geciteerd, en niet zoals de CBO berichtte op een artikel uit het Reformatorisch Dagblad.

“We gaan eens bepraten met collega Hofland wat hij heeft gezegd. Misschien is hij niet juist geciteerd en anders is hij niet goed op de hoogte van de situatie. In dat geval zullen we om een rectificatie vragen”, zei Bilder zaterdag, zich daarbij abusievelijk baseren op het RD.

Bilder is in ieder geval juist zeer te spreken over de opstelling van alle kerken. Een zondagse eredienst zit er de komende weken nog niet in, aldus de burgemeester. Hij kijkt er wel naar uit dat dit straks ‘op bescheiden schaal’ weer mogelijk is.

Overigens is de situatie in Zwartewaterland nog steeds stabiel. Ondertussen zijn er al meer dan een week geen nieuwe besmettingen bijgekomen. “Het lijkt erop dat we het ergste achter de rug hebben. Dat geeft de burger moed.”

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore