28 april 2024 Gebruikers online: 37
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Kalkovens blijft heel 2020 gesloten voor publiek

Geplaatst op: 26 mei 2020

De kalkovens tijdens de laatste editie van Hassailt

De kalkovens gaan in 2020 niet meer voor publiek. Dat heeft het bestuur van de Stichting Kalkovens Hasselt besloten dinsdag. Zij achtten het niet realistisch om vanaf 1 juni te kunnen openen en te kunnen voldoen aan de RIVM-richtlijnen.

Alle musea mogen vanaf volgende week weer voorzichtig openen in Nederland, en dus ook de kalkovens. “Aan eventuele bezoekers worden bijzondere maar tevens zeer begrijpelijke eisen gesteld. Zo mag men o.a. niet meer ‘zomaar’ binnenlopen maar men moet zich vooraf telefonisch aanmelden. Resumerend zijn wij tot de conclusie gekomen dat het, mede gezien óók de samenstelling van onze (kwetsbare) vrijwilligers, het onmogelijk is om op een verantwoorde en veilige manier de kalkovens in het seizoen 2020 voor het publiek te open te stellen”, schrijft voorzitter Bertus Sein van de Stichting Kalkovens Hasselt.

“Het behoeft géén betoog dat wij het genomen besluit betreuren. Maar het, zo mogelijk, waarborgen van de gezondheid én veiligheid van een ieder persoonlijk gaat -uiteraard- boven alles”, aldus Seinen. Het had een seizoen moeten worden waarin de kalkovens haar jubileum zouden vieren, maar dat moet nu worden uitgesteld naar 2021.
Het bestuur hoopt de komende winter en een stukje van het voorjaar 2021 te kunnen werken aan een meer museale uitstraling van het Kalkovencomplex.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour