31 maart 2023 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Brand op terrein Bodewes onder controle (video)

Geplaatst op: 27 mei 2020

De brandweer rukte woensdagmiddag met groot materieel uit naar het terrein achter de voormalige Bodewes-werf. Grote, zwarte rookwolken stegen op en waren tot ver in de regio te zien. Rond 19:00 was de brand onder controle. Inmiddels zijn de sloopwerkzaamheden gestart. De wegen in het centrum zijn weer open.

Omdat de brug en de provinciale weg werden afgezet, was er even een verkeersinfarct. Inwoners van Hasselt werd via een NL-alert opgeroepen om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Rond 18.00 uur werd de zwarte rook minder. Daarna ging de schuur tegen de vlakte. Volgens een persvoorlichter van de Veiligheidsregio is bij de brand geen asbest vrijgekomen.

Foto’s Gerrit Slurink, Pieter Polman en Enrico Kolk.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour