3 mei 2024 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

De Sportlaan heeft een AED dankzij ‘lifeguard’ Jurriën Visscher

Geplaatst op: 31 mei 2020

De Sportlaan heeft een buurt-AED. Initiatiefnemer en coördinator van de actie is Jurriën Visscher, vrijwilliger bij de lokale reddingsbrigade en woonachtig aan de Sportlaan. Samen met enkele buurtbewoners zag hij het belang in van een AED in de wijk en is hij deze actie gestart.  

De actie werd met open armen ontvangen en vele buurtbewoners uit de Sportlaan, Karel Doormanstraat, Prinses Marijkestraat, Tijlswegje en de Kiliaen van Rensselaarlaan hebben geld gedoneerd waardoor de AED, inclusief buitenkast aangeschaft kon worden. “Als je leven je kostbaar is, zeg je tegen een AED simpelweg geen nee!”, zegt een buurtbewoner.

Een speciale dank gaat uit naar de gemeente Zwartewaterland en dhr. At Blei uit Zwartsluis, die beiden een fors bedrag van het totale bedrag gesponsord hebben. At Blei heeft deze bijdrage gedaan omdat hij een reanimatie van dichtbij heeft meegemaakt; en met eigen ogen gezien heeft hoe belangrijk de rol van de burgerhulpverlening en het snel paraat hebben van een AED tijdens een reanimatie is.

Inmiddels is de AED opgehangen in de Sportlaan ter hoogte van nummer 36. De AED is aangemeld bij HartslagNu, die de burgerhulpverlening bij reanimaties coördineert. De AED is nu dag en nacht inzetbaar voor eventuele reanimaties in de buurt.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour