26 april 2024 Gebruikers online: 37
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Ook weer exposities in de bibliotheek

Geplaatst op: 6 juni 2020

De bibliotheek is weer open voor publiek en dus zijn er ook weer exposities mogelijk. In de vitrine is er weer een selectie uit een boekenkast te zien: deze keer is dat een collectie boeken over een bijzonder onderwerp namelijk gevelstenen.

Joke van den Berg uit Hasselt heeft een verzameling van boeken over gevelstenen in Nederland, Amsterdam, Overijssel etc. Een hobby die voortkomt uit belangstelling voor historie, volkskunst en beeldende kunst. Boeken die te zien zijn, zijn o.a. De Uithangtekens van Mr. J. van Lennep en J. ter Gouw, Gevelstenen in Overijssel onder redactie van H. Schelhaas en H. Wiersma. Over de boeken in de vitrine heeft Joke toelichtingen geschreven.

In de leeszaal is de expositie ‘We love books’ te zien. Deze expo bestaat uit een serie foto’s van boekenkasten/bibliotheken met hun eigenaren, die vertellen over hun verzameling. Variërend van Mischa Corsius met haar verzameling Boekenweekgeschenken tot Anna Bentinck van Schoonheten die op een landgoed in Overijssel de bibliotheek bewaakt met een door de eeuwen heen verzamelde collectie boeken van haar voorouders.

Deze foto’s van Johanna Kessler zijn met de verhalen gepubliceerd in het boek: We love books; boekenliefhebbers in woord en beeld. Vormgeving: Jacqueline Heijmerink, Werkhoven.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour