18 mei 2024 Gebruikers online: 14
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Actie Otuke helpt 540 gezinnen in Uganda

Geplaatst op: 10 juni 2020

Uganda wordt hard geraakt door de maatregelen van de corona epidemie. “Het eten raakt op! Mensen lijden honger!” Amper een maand geleden deed Gabriele van der Kamp van de Stichting Otuke uit Hasselt deze mededeling. 

Ook volgde de oproep om geld te doneren om zo de bevolking van Uganda van de eerste levensbehoefte te voorzien. Voedsel. Via groepsleiders kreeg de bevolking te horen dat er voedsel uitgedeeld zou worden. Velen van hen verschenen met een zakje en het idee dat er 2 kilo maïsmeel uitgereikt zou worden. Maar niets bleek minder waar.

Dankbaar deelt Van der Kamp mee dat inmiddels 540 gezinnen van voedsel konden worden voorzien.  Zij ontvingen een voedselpakket met daarin 45 kilo eten: 25 kilo maïsmeel, 15 kilo bonen (die eventueel ook gezaaid kunnen worden) 5 kilo rijst 2 liter bakolie, zout en zeep.

Meer dan 3000 mensen hoeven hierdoor geen honger meer te lijden! Dit alles was nooit mogelijk geweest zonder de ontvangen donaties, de support van stichting 2e/3e Wereldproject van de gemeente Zwartewaterland en Stichting De wilde Ganzen. “De inwoners van het Otuke district zijn zo dankbaar voor jullie hulp en donaties.  Iedere dag is de stichting uitgebreid in het nieuws. De dankbaarheid voor de donateurs is ongekend groot. Het is echt speciaal wat we zo hebben kunnen doen”, aldus Van der Kamp.

Stichting Otuke is dit jaar het 2e 3e wereldproject van de gemeente Zwartewaterland. Kijk voor meer informatie op website: www.Otuke.nl.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour