19 januari 2021 Gebruikers online: 14
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Drumband Hasselts Fanfare belegt studiedag

Geplaatst op: 6 juli 2020

De Drumband van Hasselts Fanfare kwam zaterdag bij elkaar voor een studiedag. De dames en heren slagwerkers van Hasselts Fanfare waren eigenlijk van plan om net als vorig jaar af te reizen naar Duitsland voor deelname aan de Europese kampioenschappen in Rastede.

Een muziekfestijn dat een weekend lang plaatsvindt en waar onder meer diverse mars- en showbands hun kunnen tonen. Voor de deelname in Rastede waren in 2019 ca. 60 muziekverenigingen en ca. 3000 muzikanten aangemeld. Zo ook de drumband uit Hasselt. Er werd toen een prachtige prijs behaald, de gouden medaille met bijzondere verdienste ook voor de tamboer-maitre Jan Worst.

Dit jaar had de drumband graag willen strijden om de titel te kunnen behouden, maar helaas moest ook dit evenement in verband met de risico’s van Covid-19 afgelast worden.

De drumbandleden gingen niet bij de pakken neerzitten en besloten de geplande dag in te zetten als studiedag. Met in achtneming van de gestelde voorzorgsmaatregelen werd dan ook afgelopen zaterdag door allen enthousiast gerepeteerd. Naast diverse sectierepetities, waarbij de nadruk op techniek en tempowisselingen kwam te liggen, werd er uiteraard ook met de gehele groep geoefend. ‘Fijn om weer samen te kunnen werken en ons voor te bereiden op de toekomst. Het was een leerzame, nuttige en vooral gezellige dag, waar de energie vanaf spatte. Goed voor de saamhorigheid!’, aldus Gerrald Beens, een van de slagwerkers.
Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore