20 januari 2021 Gebruikers online: 15
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Zwartewatersklooster krijgt nieuwe vogelkijkhut

Geplaatst op: 6 juli 2020

Er komt een nieuwe vogelkijkhut in Zwartewatersklooster. De oude hut wordt weggehaald en op dezelfde locatie zal deze winter een nieuwe worden neergezet. Dat vertelt boswachter Danny Kroeze van Staatsbosbeheer aan Zwartsluis Actueel. 

Afgelopen weekend reageerden lezers teleurgesteld op het nieuws dat de oude hut niet meer toegankelijk is. Staatsbosbeheer heeft de trap voor de hut weggehaald omdat het bouwsel niet meer veilig te betreden is. “Deze week plaatsen we een bord met tekst en uitleg zodat mensen weten waarom de hut niet meer bereikbaar is”, merkt Kroeze op.

Daarnaast gaan Agrarische Natuurvereniging Horst & Maten en Staatsbosbeheer het komende winter aan de slag om een nieuwe hut te bouwen. De nieuwe voorziening zal wat lager worden zodat mogelijk ook mindervalide personen de hut kunnen bezoeken. Vanwege het broedseizoen is ervoor gekozen om pas deze winter te beginnen met nieuwbouw.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore