20 januari 2021 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Contactclowns in actie bij de Hazelaar

Geplaatst op: 10 juli 2020

Tekst en foto's Klaas Jansen

Twee contactclowns kwamen vrijdagochtend langs bij woonzorgcentrum De Hazelaar. Zij maakten van buiten het gebouw (vanwege corona) op een humorvolle manier contact met bewoners. Het team clowns van IIsselheem bestaat uit Monique, Christine en Sabine.

Een van de twee clowns bij de Hazelaar is welzijnsconsulent Monique Platel. Zij vertelt dat ze met z’n drieën de opleiding voor contactclown binnenkort hebben afgerond. “De komende tijd gaan we regelmatig optreden bij de 14 vestigingen van IJsselheem”.

Contactclowns richten zich op het contact maken met mensen met dementie, gehandicapten, ouderen en mensen in de zorg. Zij stemmen dit af op de behoeftes en contactmogelijkheden.Vooral het individuele contact is hierbij belangrijk. Afhankelijk van de situatie wordt er bijvoorbeeld contact gemaakt met een gesprekje, een aanraking, een pop of een lied. Op deze manier willen de clowns deze mensen een moment van liefdevolle aandacht en een prettig gevoel meegeven. Al is het maar voor even.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore