20 januari 2021 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Drugsrijder uit Hasselt krijgt 50 uur taakstraf

Geplaatst op: 10 juli 2020

Een 36-jarige man uit Hasselt kreeg vrijdagmiddag een taakstraf van 50 uur opgelegd en een voorwaardelijke rij-ontzegging van 9 maanden voor het rijden onder invloed van drugs.

De man werd in augustus 2019 aangehouden bij een algemene verkeerscontrole in Staphorst. Die nacht nam de politie een bloedonderzoek af en daaruit bleek dat de man teveel amfetamine en cannabis gebruikt had. “Ver boven de grens”, klonk het bij monde van de rechter.

De Hasselter ontkende niet dat hij gebruikt had: “Ik had de dag daarvoor gebruikt. Als ik geweten had dat op dat moment nog onder invloed was, was ik niet gaan rijden. Ik ben ook geen zware drugsgebruiker en heb er spijt van. Ik gebruik momenteel ook niet meer, het blijft bij een biertje.”

De officier van justitie eiste een taakstraf van 50 uur. Als de man binnen twee jaar opnieuw de mist in gaat komt daar een rij-ontzegging van negen maanden bij. De dertiger had bij het CBR al meerdere maanden zijn rijbewijs moeten inleveren voor dit feit, daarom kon de rechter meegaan in de eis van de officier van justitie. De drugsrijder besefte die vrijdagmiddag dat hij zijn handen dicht mocht knijpen met deze straf, vooral omdat hij niet nogmaals een rij-ontzegging krijgt.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore