27 januari 2021 Gebruikers online: 19
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

SZZ dient bezwaar in bij provincie: ‘Een nekslag’

Geplaatst op: 31 augustus 2020

Zwembad De Kragge (archiefbeeld)

Raymond Spijkerman van Stichting Zwembaden Zwartewaterland is op z’n zachtst gezegd niet blij met het afsluiten van de N334 en de N331. “Dit is een nekslag. Vooral tijdens corona. Het is d’r zomaar doorheen gedrukt. We gaan in bewaar.”

Spijkerman doelt hiermee namens zwembad De Kragge in Zwartsluis op het bericht dat eerder vandaag verscheen op Zwartsluis Actueel over de omleiding via Staphorst, Meppel en Vollenhove. De provincie sluit de N-wegen in Zwartsluis meer dan een maand af voor verkeer. De provincie Overijssel wil dat automobilisten 5 weken een omleiding van ruim 60 kilometer volgen om de andere kant van het dorp te bereiken.

“Eerst corona en nu dit. Ze hebben het d’r zomaar doorheen gedrukt. We wisten van niets. Door de corona-omstandigheden is onze omzet al enorm gedaald, nu lijkt dit de nekslag te worden. Meer dan een derde van onze klanten komt vanuit Zwolle voor zwemles richting Zwartsluis. Door het schoonmaakwerk tussen de lessen door, duren de zwemlessen al wat korter. Ik ben bang dat mensen door die lange omleiding nu al helemaal niet meer naar Zwartsluis willen komen. We gaan een officieel bezwaar indienen bij de Provincie Overijssel, want dit kan echt niet”, besluit Spijkerman.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Eén reactie op “SZZ dient bezwaar in bij provincie: ‘Een nekslag’”

  1. Er is volgens mij helemaal geen contact geweest. Toen in Hasselt de provinciale wegen zijn aangepakt is er vooraf overleg geweest met o.a. middenstand en andere belanghebbenden. Nu is er niets overlegd en is er alleen een inloopavond.

Nightstore