29 juli 2021 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Van der Kolk Woninginrichting: ‘verkopen is niet moeilijk, behouden is de kunst’

Geplaatst op: 21 oktober 2020

Voorbereiding voor het leggen van een pvc-vloer

De jonge ondernemer Ruben van der Kolk timmert flink aan de weg. Bijna vier jaar is hij al actief vanuit zijn werkplaats annex showroom op het Hasselter bedrijventerrein. En met al tien jaar ervaring in de wereld van vloeren en raamdecoratie is hij beslist geen groentje meer in een omgeving waar de standaard hoog is gesteld. “Gewoon goed werk afleveren en de mond tot mondreclame doet vanzelf zijn werk.”

Het is hard gegaan voor Van der Kolk Woninginrichting. Inmiddels verzorgt hij overal in het land woninginrichtingen. Eerst als zzp’er maar inmiddels werkt ook zijn broer Rick voor de zaak en leidt hij leerlingen op. “Wij kunnen alles doen. Wij regelen de vloer, het egaliseren, raamdecoratie, shutters, horren, buitenzonwering en meer. Een klant wil graag zoveel mogelijk via één partij regelen, wij kunnen dat bieden.” Zijn klantenkring bestaat hoofdzakelijk uit particulieren maar ook zakelijke projecten gaat Van der Kolk niet uit de weg.

Van der Kolk werkt alleen met goede merken als Ambiant, Moduleo, Mflor en Gelasta. “Tegenwoordig is 80 procent van de vloeren die ik leg PVC, en het visgraatmotief is momenteel weer helemaal hot.” Hij is heel kritisch op het materiaal waar hij mee werkt. “Er is veel Chinese rommel op de markt. Dat ziet er op het eerste gezicht net zo mooi uit. Maar het is vaak niet haaks en heeft een kortere levensduur.”

Op de vraag waardoor de zaak zo goed loopt heeft hij een duidelijk antwoord. “Kwaliteit. Eerlijkheid duurt altijd het langst. Ik kan mensen alles verkopen. Maar iets één keer verkopen is niet moeilijk, een klant weten te houden is de kunst.” Naast kwalitatief goed werk kan Van der Kolk ook snel schakelen. “Moeten we langskomen in de avond of in het weekend, geen probleem.” Meestal komt de klant eerst kijken in de showroom. Van der Kolk heeft een groot aantal stalen en voorbeelden paraat waardoor ideeën kunnen worden opgedaan. Daarna meet hij op locatie op, en kan hij binnen aanzienlijke tijd aan de slag.

Gepubliceerd door Bas Jansen

2 reacties op “Van der Kolk Woninginrichting: ‘verkopen is niet moeilijk, behouden is de kunst’”

  1. Ik heb een vraag, kun je ook een PVC vloer leggen op een bestaande marmoleum vloer als je deze eerst ontvet?

Nightstore