19 januari 2021 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Afgelopen week 61 Zwartewaterlanders besmet

Geplaatst op: 31 december 2020

Vergeleken met vorige week is het aantal vastgestelde besmettingen in Zwartewaterland licht afgenomen. Tussen 21 en 27 december waren 61 testen positief, de week daarvoor stond dat aantal op 83.

Burgemeester Bilder vertelde donderdagavond op ZwartewaterFM dat afgelopen week 38 mensen uit Genemuiden positief getest zijn. Het aantal Sluzigers dat corona kreeg lag volgens de gemeente op 4 en in Hasselt stond de teller op 19. De afgelopen week hebben 410 mensen uit de gemeente zich laten testen. 13% van de testen was positief. De week ervoor waren dat er 515. Ook toen was het percentage 13% positief.

Verder riep de burgemeester op om tijdens de Oudejaarsnacht gezond verstand te gebruiken en verantwoordelijkheid te nemen: “Denk niet alleen aan jezelf, maar ook aan de veiligheid en gezondheid van een ander. Houd het schoon, heel en veilig. Houd onderling ruime afstand tot elkaar. Zoek elkaar niet op. Hoe graag je dat ook zou willen. Je wilt een ander toch niet het corona-virus ‘cadeau’ doen in het nieuwe jaar?”

Daarnaast ging Bilder in op de testlocatie in Genemuiden: “OK Vitaal test volgens de richtlijnen van de GGD en het RIVM en gebruikt dezelfde sneltest als de GGD. Een negatieve test biedt nooit 100% zekerheid en is zeker geen vrijbrief. Hou je aan de richtlijnen van de GGD en blijf thuis bij verkoudheidsklachten.”

Gepubliceerd door Robert Jansema

Reacties zijn gesloten.

Nightstore