29 april 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Zonnebloem deelt tulpen uit in De Hazelaar

Geplaatst op: 3 februari 2021

Alle inwoners van De Hazelaar -inclusief verpleeghuis en aanleunwoningen- zijn dinsdag door De Zonnebloem verrast met een bos tulpen. De Hasselter afdeling van de vereniging wil de bewoners een hart onder de riem te steken.

“Deze coronatijd heeft ons vleugellam gemaakt”, vertelt Zonnebloem-voorzitter Renald van der Werf. “Het is frustrerend voor een vereniging die als doel heeft chronisch zieken en mensen met een handicap ontspanning en gezelligheid te bieden, om nauwelijks mogelijkheden te hebben om dit doel waar te maken. Juist nu de behoefte groot is aan beetje afleiding, een gesprek, een vriendelijk woord kunnen wij niets of weinig doen.”

De deelnemersgroep van de Zonnebloem bestaat vaak uit kwetsbare mensen die maximaal in de risicogroep van corona vallen. Onder hen bevindt zich een groep die regelmatig door de vrijwilligers worden bezocht, maar ook dat is nu niet of nauwelijks mogelijk. “Daarom hebben wij deze tulpen-actie georganiseerd. Alle bewoners van de Hazelaar, ook diegenen die niet zijn aangesloten bij De Zonnebloem hebben van ons een bos tulpen ontvangen. Wij vonden dat wij het niet konden maken dat de kamers nr. 100 en 102 wel een bos ontvingen en buurvrouw van kamer nr. 101 niet. Daarnaast bezochten wij natuurlijk ook de bij de Zonnebloem aangesloten deelnemers die buiten de Hazelaar wonen. De bossen gingen vergezeld met een kaartje.”

De tekst van het kaartje:

Een bosje tulpen,/Omdat je het huis niet uit mag,/Omdat je alleen op je kamer zit,/Omdat je weinig bezoek mag ontvangen,/Omdat het zo stil om je heen is,/Omdat je een mondkapje moet dragen./En…./Omdat het lente wordt,/Omdat wij je niet vergeten zijn,/Omdat wij je missen.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour