5 mei 2024 Gebruikers online: 38
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Bibliotheek biedt kortingsactie en verrassing voor kinderen

Geplaatst op: 12 februari 2021

In de maand februari betalen kinderen tot en met zes jaar geen inschrijfkosten (€3,-) bij een gratis jeugdabonnement. Daarnaast ontvangen zij gratis het vingerpoppetje dat hoort bij het Prentenboek van het jaar, Coco kan het! van Loes Riphagen.

Deze actie was onderdeel van de jaarlijkse leesbevorderingscampagne De Nationale Voorleesdagen, die plaatsvond van 20 tot en met 30 januari. Tijdens deze campagne wordt het voorlezen aan jonge kinderen onder de aandacht gebracht. Door de lockdown konden veel activiteiten en bezoeken aan de bibliotheek tijdens De Voorleesdagen niet doorgaan. Er is daarom besloten om deze actie met een maand te verlengen. Zo hopen we dat nog meer jonge kinderen lid worden van de bibliotheek.

Ouders van nieuwe jeugdleden kunnen hun kind inschrijven via de website. Tijdens de inschrijving geven zij automatisch aan in welke bibliotheekvestiging in de Kop van Overijssel zij de bibliotheekpas op willen halen. Direct na inschrijving kunnen ouders al boeken voor hun kind lenen via de website. De bestelde boeken worden, samen met het vingerpoppetje en de bibliotheekpas, klaargezet in de bibliotheek van voorkeur.

Daarnaast is het tijdens de lockdown ook mogelijk om de speciale jeugdboekenverrassingstas te bestellen bij de bibliotheek Kop van Overijssel. Het is voor ouders soms lastig om leuke nieuwe boeken met het juiste AVI-niveau te vinden voor hun jonge lezertjes. De bibliotheek helpt! Het enige wat deze ouders hoeven te doen, is een mail sturen naar steenwijk@bibliotheekkopvanoverijssel.nl. Daarin dienen zij te vermelden wat de naam, het geslacht, de leeftijd, het AVI-niveau en eventuele interesses van het kind zijn. Onze collega’s duiken met die informatie de bieb in om een leuke stapel boeken uit te zoeken. Na bericht kan de verrassingstas afgehaald worden in de bibliotheek van voorkeur.

Ook volwassenen kunnen in deze tijd gewoon lid worden en lenen van de bibliotheek Kop van Overijssel. Via de website kan iedereen lid worden. Zodra de inschrijving rond is, kunnen nieuwe leden direct boeken reserveren via de website. De boeken kunnen afgehaald worden in de bibliotheekvestiging van voorkeur. Leden hoeven alleen nog een mail naar bovengenoemd e-mailadres te sturen om aan te geven waar en wanneer zij de boeken op willen komen halen en wij zetten de boeken klaar. Graag wel zelf een tas meenemen. Uiteraard kunnen de gelezen boeken ook weer ingeleverd worden in onze bibliotheken.

Voor hulp zijn wij op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 bereikbaar via 0522-462044. Actuele informatie (ook over de digitale lezingen en activiteiten die wij momenteel aanbieden!) is altijd te vinden op www.bibliotheekkopvanoverijssel.nl. Ook kunt u altijd mailen naar steenwijk@bibliotheekkopvanoverijssel.nl. 

 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour