8 mei 2024 Gebruikers online: 36
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

IJsbaan blijft voorlopig ‘gewoon’ gesloten op zondag

Geplaatst op: 12 februari 2021

“We kunnen maar een paar dagen schaatsen, en dan toch is de ijsbaan gesloten op zondag.” Een voorbeeld van een terugkerende opmerking op verschillende social media en ook richting het bestuur van IJsclub Het Zwartewater. Een deel van de Hasselters is het niet eens met die keuze. Ook is niet voor iedereen duidelijk waarom de baan eigenlijk nooit geopend is op zondag. Bestuurslid Robert van den Berg, belast met de media-communicatie, geeft toelichting.

“Vanaf de oprichting van de vereniging in 1928 is opgenomen in de statuten dat wij op zondag niet geopend zijn voor publiek, en dat geldt nog steeds.” Dus of er nou veel of weinig dagen zijn met voldoende ijsdikte, dat maakt geen verschil, het is simpelweg vastgelegd. Het respecteren van de zondagrust ligt ten grondslag aan dat besluit. En nog steeds is dat voor een deel van de leden reden om het zo te laten.

“Met de komst van een jongere lichting, waar ik zelf deel van uitmaak, wordt er wel hierover gesproken.” Toch staat het nog niet op de agenda om te bespreken in een ledenvergadering. En daar zijn ook praktische redenen voor. “Je moet als club ook de mensen hebben die het draaiende willen houden op zondag. Heel veel mensen zijn niet bereid dat te doen”, schetst het bestuurslid de huidige situatie.
Bestuursleden en vrijwilligers waren afgelopen anderhalve week veel avonden druk met de voorbereidingen voor een eventuele opening. “En bestuursleden werken daarbij ook nog, dus een dag vrij is ook zeer welkom. Zoals dus de zondag.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

3 reacties op “IJsbaan blijft voorlopig ‘gewoon’ gesloten op zondag”

  1. Wat een onzin
    Die mensen blijven echt hangen in het verleden
    We leven in 2021 , kom

  2. Jammer zo vaak licht er geen ijs en er zijn altijd wel vrijwilliger te vinden voor de zondag
    Gr. Alex Visscher

Contour