26 april 2024 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Budget voor initiatieven die centrum aantrekkelijker maken

Geplaatst op: 24 februari 2021

De campagne ‘Stadscheques Hasselt 2021’ is woensdag gestart. Met deze cheques kan iedereen met een goed plan voor het Hasselter centrum een financiële bijdrage ontvangen om het uit te voeren. Zowel inwoners als ondernemers kunnen meedingen. Het bedrag per cheque kan variëren van 100 tot 2500 euro. In totaal heeft de Provincie Overijssel 25.000 voor het project beschikbaar gesteld.

De gemeente Zwartewaterland start deze campagne samen met Marieke Galgenbeld van De Regelaardij. Alles is gericht op initiatieven waarin de focus ligt op de dynamiek en aantrekkelijkheid van het Hasselter centrum. Een lokale jury gaat bij beoordeling letten op verschillende pijlers. Voorbeelden zijn draagvlak, bijdrage aan de lokale economie, vergroting aantrekkelijkheid centrum, en of het initiatief vernieuwend is. Het is een pré als het plan aansluiting heeft bij lopende thema’s zoals Hanze en Bedevaart.

Tot 7 april hebben inwoners de tijd een initiatief in te dienen. Daarna volgt een traject van pitches. Daarna kan er gestemd worden op genomineerden. 11 mei wordt bekend welke initiatieven een Stadscheque ontvangen.

Initiatieven kunnen worden aangemeld via de website van de gemeente Zwartewaterland            https://www.zwartewaterland.nl/stadscheques

Voor meer informatie kunt worden gemaild naar StadschequesHasselt@outlook.com.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour