2 mei 2024 Gebruikers online: 27
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

De Zon ‘schijnt’ weer een beetje op de Markt

Geplaatst op: 27 februari 2021

“Graag een koffie en een cappuccino.” De Zon schijnt weer een klein beetje op de Markt. Na ongeveer 4,5 maand is er weer wat bedrijvigheid rondom het café met ‘Stoete om mit te nem’n, in vrij vertaald Hasselts. Rond de lunch zijn Gijs Ginsel en bedrijfsleider Jeffrey van Dalen niet ontevreden over de eerste anderhalf uur verkoop van broodjes, koeken en koffie-to-go
“Afgelopen week met het mooie weer zag ik wat meer toeristen passeren, en zo kwam het plan om weer wat te gaan doen.” Als café moest ook De Zon half oktober de deuren sluiten en omdat ze geen afhaal of bezorging deden was het klaar met de klandizie. “Ik heb met Diny (red. eigenaar De Zon) overlegd, we hebben met gemeente afgestemd en hier staan we nu. We doen het nog een beetje voorzichtig, want je weet niet hoe het allemaal gaat lopen. Ik was vanochtend serieus een beetje zenuwachtig”, vertelt Jeffrey die blij is met het kleine beetje verkoop. “Maar los van de reuring is het ook minstens zo belangrijk voor onszelf om dit te doen”, vertelt hij als echte horecaman die het lastig vindt om niet te kunnen doen wat hij het liefste doet als gastheer.
“Ondertussen moeten we ook zorgen dat het hier op het plein niet te druk wordt en dat alle coronaregels goed in acht worden genomen”, zegt Jeffrey die de verkoop komende weekenden wil voortzetten zolang het café en terras gesloten moeten blijven. Als de ’to-go’ gaat lopen en het toerisme toeneemt hoopt Jeffrey ook doordeweeks meer te gaan doen.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour