7 mei 2024 Gebruikers online: 35
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Gemeente heeft geen gronden voor verbreding Breman-uitrit

Geplaatst op: 22 april 2021

De gemeente Zwartewaterland kan niet beschikken over de gronden die nodig zijn om de uitrit van Breman te verbreden. Dat meldde wethouder Slingerland donderdagavond aan de gemeenteraad. Daarin sprak Harold Bekhuis ook in namens het burgercomite dat bezwaar maakt tegen de nieuwe uitrit.

Tot veler verbazing nam Breman die afgelopen jaar plotseling in gebruik. Bekhuis noemde donderdag alle bezwaren nog eens op. Volgens hem en meer dan vijfhonderd mensen die een petitie ondertekenden vinden de uitrit verkeersonveilig, vooral voor fietsers.

Naar aanleiding van alle commotie gingen betrokken partijen in de afgelopen maanden op zoek naar een alternatief. Die leek gevonden te zijn door de oude uitrit te verbreden. Daarvoor werd een onderzoek ingesteld. Breman nam echter recent toch de nieuwe uitrit in gebruik. Volgens Slingerland vanwege ‘ontwikkelingen in de buurt’. Dat Zwartewaterland de gronden niet kan verwerven, maakt de zaak extra complex.

Bekhuis vindt de nu gekozen oplossing vreemd. “Breman heeft vast verstand van installatietechniek, maar overduidelijk niet van verkeersveiligheid”, zei hij donderdag. De bewoners zijn ondertussen nog steeds met de provincie in overleg en blijven strijden voor een andere oplossing. “Wordt ongetwijfeld vervolgd”, concludeerde burgemeester Bilder dan ook.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour