29 april 2024 Gebruikers online: 11
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Brommers knallen ouderwets door Hasselt ondanks ‘verbod’

Geplaatst op: 27 april 2021

De brommers knallen over de Hoogstraat, DJ Paul Elstak klinkt uit een speaker en de eerste biertjes zijn al soldaat gemaakt. In Hasselt gaat het deze Koningsdag geheel volgens traditie met de brommernacht die rond 4.30 uur startte. Op social media was al te merken dat een deel van de brommerrijders en publiek zich -anders dan vorig jaar- niet zou houden aan het ‘verbod’ van het gemeentebestuur.

Groepsvorming moest vanwege de geldende coronamaatregelen voorkomen worden liet burgemeester Bilder eerder weten. Toch blijft handhaving van politie achterwege en hebben de ‘knalpijpen’ vrij spel deze ochtend. Tientallen brommers -zonder uitlaat uiteraard- en een enkele auto rijden rondjes via de Nieuwstraat en de Hoogstraat.
Tussen de lawaaiige voertuigen rijden ook meerdere jongeren rond in -al dan niet versierde- scootmobielen. Een daarvan knalt onbehouwen een betonpaaltje omver op de hoek van de Ridderstraat. Verder is het vooral gemoedelijk in het centrum van Hasselt met de start van Koningsdag 2021.

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour