8 december 2021 Gebruikers online: 34
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Duivenspeurtocht tijdens Pinksterweekend

Geplaatst op: 19 mei 2021

Er verschijnen de laatste dagen steeds meer fleurige duivenkleurplaten achter de diverse ramen van de Hasselter huizen. In navolging van de Pietenspeurtocht en Berenjacht is er namelijk in het weekend de mogelijkheid om op duivenspeurtocht te gaan. “Tijdens het Pinksterfeest staan we erbij stil dat God Zijn Heilige Geest stuurde naar de aarde. De Heilige Geest wordt in de Bijbel op meerdere plaatsen beschreven als een duif, het teken van vrede en troost”, licht Gerjo van Eijnsbergen van de organisatie toe. De duivenspeurtocht vindt plaats van 20 tot en met 24 mei.

Ieder kunnen op twee manieren meedoen, namelijk door een gekleurde duivenposter (download: https://www.hervormdhasselt.nl/images/Voorpaginanieuws/Kleurplaat-Duivenspeurtocht.pdf) achter hun raam te hangen.
Daarnaast kun je op speurtocht gaan met een afstreepkaart (Download: https://pknhasselt.nl/upload/file/duivenjacht%20Afstreepkaart.pdf).

Om de duivenspeurtocht extra leuk te maken zijn er twee prijsjes te verdienen. Er wordt een prijsje verdeeld onder alle inzendingen van de ingekleurde posters en er wordt een prijsje verdeeld aan degene die de meeste duivenposters heeft gespot.

Wie wil kleuren met kans op een prijsje kan de poster downloaden. “Stuur dan de poster, kleur ‘m in en stuur vandaag (uiterlijk 19 mei – 23.59 uur) nog een foto per mail met je adres erbij naar Gerjo of Edith. Hang je poster goed zichtbaar op voor het raam van 20 t/m 24 mei. Wil je kans maken op het prijsje voor degene die de meeste duivenposters heeft gevonden? Mail dan voor 27 mei een foto van je ingevulde afstreepkaart(en) naar Gerjo of Edith.”

De lijst met straten waar duivenposters zijn te spotten:

Eikenlaan 
Van Dedemlaan 
De Marke 
Het Gareel 
De Sportlaan 
Het Woltmansland 
Lakesnijdersgilde 
Regenboogstraat 
Sikkel 
Het Ambt 
Keppelstraat 
Wycher van Russelstraat 
De Meent 
De Velde 
Veerweg 
Willem Egbertsstraat 
Het Gasthuysland  
Prinses Marijkestraat 
Baangracht  
Hofstraat 
Drapeniersgilde 
Bolwerk 
de Oudendijk 
Ridderstraat 
Hendrik van Viandenstraat 
Roskam 
de Kamp 
Eiland 
de Horst 
Het Kerspel 
Bunthaak 
Gaffel 
Zicht 
Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore