2 mei 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Gedeputeerde Roy de Witte positief over Hasselter projecten 

Geplaatst op: 25 juni 2021

Gedeputeerde Roy de Witte

Vrijdagmorgen bracht gedeputeerde Roy de Witte van de provincie Overijssel een werkbezoek aan Hasselt. Hij nam samen met wethouder Harrie Rietman en een aantal betrokkenen op diverse locaties een kijkje bij initiatieven van inwoners. Deze projecten zijn mede mede mogelijk gemaakt door provinciale subsidie.

De gedeputeerde toonde zich enthousiast over de bereikte resultaten en gaf aan dat de provincie de komende jaren volop doorgaat met het financieel ondersteunen van kansrijke projecten.

Het bezoek begon bij de aangelegde speeltuin aan de Willem Egbertsstraat. Dit buurtinitiatief heeft een bijdrage ontvangen voor de waterspeelplaats. Buurtbewoonster Sonja Danker vertelt dat het een mooie plek is die bewoners verbindt. “Er wordt veel gebruik van gemaakt door de jeugd en het is ook een ontmoetingsplek voor volwassenen. Door ons als bewoners is veel energie gestoken in de aanleg van de speeltuin en ook het onderhoud is voor onze rekening”.

Hierna ging de wandeling naar de in aanleg zijnde sociale moestuin op het volkstuinencomplex van Nut en Genoegen. Als aanvulling op de bestaande buurtkamer Plus wordt de moestuin een plek voor ouderen, mensen met een beperking en nieuwe Nederlanders om elkaar te ontmoeten. Het is een belevenis om straks de moestuin, al dan niet in rolstoel of met rollator, te kunnen bezoeken en bij te dragen aan het verbouwen van groenten. Met als resultaat om deze producten te gebruiken voor de maaltijden die in de buurtkamer worden bereid. Jan Boxum gaf als een van de initiatiefnemers aan dat naast verleende subsidies er veel medewerking is van vrijwilligers en het bedrijfsleven om de sociale moestuin te realiseren.

In het Teeuwland werd Roy de Witte door de vrijwilligers Jan Boxum en Nanja Jansen bijgepraat over de totstandkoming en functioneren van de Buurtkamer Plus . “Vele oudere inwoners van Zwartewaterland die nog zelfstandig wonen komen hier wekelijks bij elkaar om samen te eten en voor de sociale contacten. Naast provinciale subsidie werd dit project mede mogelijk gemaakt door Rotary Zwartewaterland en een aantal plaatselijke ondernemers. Dit alles onder bezielende leiding van welzijnsconsulent Monique Platel.”

Het bezoek werd langs de aangelegde zwaaistenen en dierenwijde bij De Hazelaar voortgezet naar het Van Stolkspark. Hier zijn kort geleden nieuwe paden aangelegd die het park aantrekkelijker maken en ook toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. Als afsluiting van het werkbezoek werd een kijkje genomen bij de in aanbouw zijnde historische Veerpoort.

     

 

  

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour