26 april 2024 Gebruikers online: 37
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Johan Voorhorst exposeert in Bibliotheek Hasselt 

Geplaatst op: 22 juli 2021

Tot eind september is zijn kleurrijke werk voor het eerst te zien in Hasselt. De in Genemuiden wonende Johan Voorhorst is de 70 inmiddels gepasseerd. Maar hij geniet volop van het spel van vorm, kleur en structuur in zijn werken.

Johan is 25 jaar geleden begonnen op de Hasselter Expressie Klub. Na enkele jaren maakte hij een overstap naar een groep in Genemuiden onder leiding van Matthijs Souhoka. Deze inspireerde hem uiteindelijk vrijer te gaan werken. Van 2016-2018 volgde hij lessen bij de bekende kunstenaar Piet de Hertog uit Grafhorst.

Vanaf 2018 studeert hij aan de Vrije Academie in Nunspeet bij Marja Meijering. Onder haar leiding zijn de meeste werken uit deze expositie ontstaan. In de lessen van Marja Meijering wordt gewerkt aan de eigen creatieve ontwikkeling. Marja werkt thematisch waardoor veel onderwerpen aan de orde komen. Deze worden gelinkt aan kunstenaars of kunststromingen. Het laatste jaar is Johan vooral bezig geweest met patronen, compositie en abstractie.

Johan is lid van de christelijke kunstenaarsvereniging Korf. Deze zomer exposeert de vereniging van 27 juli tot 4 september in de Joriskerk te Amersfoort. Verder hangt en staat er op dit moment werk van hem op de expositie gewijd aan Corona in het Olde Staduus in Genemuiden.

Deze expositie is te bekijken tijdens de openingsuren van Bibliotheek Hasselt. In de zomervakantie is de bibliotheek gesloten op de zaterdagen 31 juli, 7 en 14 augustus. 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour