7 mei 2024 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Vaartweg in september deels op slot door werkzaamheden

Geplaatst op: 17 augustus 2021

De Vaartweg wordt in september flink onder handen genomen. De weg is volgens de gemeente toe aan groot onderhoud en de situatie wordt verkeersveiliger gemaakt. In totaal wordt er vanaf begin september vier weken gewerkt aan de weg. “In week 38 en 39 kan forse verkeershinder, ook overdag, niet worden voorkomen”, schrijft de gemeente. De Vaartweg is in week 38 overdag en ’s nachts in beide richtingen gestremd voor doorgaand verkeer. In week 39 geldt dit voor de avond- en nachtelijke uren.

Begin september starten de werkzaamheden aan het weggedeelte vanaf de Zwartsluizerweg/Buiten de Venepoort tot en met de rotonde bij Om de Weede.

Met het aanbrengen van een  gekleurde middenstreep, kleurvlakken, een visueel smallere rijbaan en snelheidsremmers worden weggebruikers erop geattendeerd dat hij of zij zich op een weg binnen de bebouwde kom begeeft en zijn rijgedrag hierop moet aanpassen.

De fietsoversteek bij het Erfgenamenwegje wordt veiliger gemaakt. Er komt een bredere middengeleider zodat fietsers zich veiliger op het middengedeelte kunnen opstellen. De fietsoversteek komt op een plateau waardoor de automobilist automatisch snelheid mindert. Kleurverschil en markeringen op het wegdek attenderen de weggebruiker nog eens extra op de verkeerssituatie. Het fietspad naar de oversteek wordt comfortabeler door de helling wat uit te vlakken.

De kruispuntvlakken krijgen een geelbruine kleur om het verkeer te wijze op de afwijkende verkeerssituatie. Daarnaast worden de detectielussen voor de verkeerslichten in het wegdek vervangen.

De rotonde bij de aansluiting naar Om de Weede krijgt een definitieve inrichting. Omdat de rotonde binnen de bebouwde kom ligt, komt er bij de aansluiting naar Om de Weede een zogeheten ‘voorrangsfietsoversteek’ in beide richtingen. Ook hier worden een definitieve deklaag, bebording en markeringen aangebracht.

Qua overlast die ontstaat geeft de gemeente aan dat zij veel aandacht hebben voor het zo veel mogelijk beperken daarvan. Dit houdt in dat er zoveel mogelijk ’s nachts gewerkt wordt. “Bij bepaalde werkzaamheden en voor de veiligheid van de wegwerkers ontkomen we niet aan extra verkeershinder.” In week 38 is de Vaartweg, tussen de kruisingen met Zwartsluizerweg/Buiten de Venepoort en Telvorenstraat, in beide richtingen afgesloten, ook overdag. In week 39 is dit het geval voor het weggedeelte tussen Telvorenstraat en Zandvoortweg. Overdag is dit wegvak dan beperkt open; ’s avonds en ‘s nachts is doorgang in beide richtingen niet mogelijk. Voor doorgaand verkeer worden omleidingsroutes ingesteld. Zodra de uitvoeringsplanning definitief is, wordt dit bekend gemaakt.

Meer informatie is te lezen op www.zwartewaterland.nl/vaartweg

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour