5 mei 2024 Gebruikers online: 13
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Actie gestart voor zweefmolen tijdens Euifeest

Geplaatst op: 20 augustus 2021

Henk-Jan Overmars is een actie gestart zodat de klassieke zweefmolen van Roy Kraak toch zijn rondjes mag draaien tijdens het komende Euifeest. Net als velen betreurt Henk-Jan het uitvallen van de kermis nadat de kermisexploitant van overige attracties geen heil zag in de opzet van Euifeest 2021 zonder feesttent en braderie met daarbij alle coronamaatregelen. Daarom is hij donderdag online op de trom gaan slaan om tenminste een vergunning te krijgen voor de Hasselter zweefmolen.

Henk-Jan, bij velen bekend als spreekstalmeester, plaatste een facebookbericht dat veel likes ontving en veel werd gedeeld. Met die steun had hij vrijdagmorgen al contact met het college en de vergunningverlener van de gemeente.  “Eigenlijk begreep ik al snel dat de meeste partijen van mening zijn dat iedere vorm van kermis (hoe klein dan ook) een aanvulling is op het – toch al uitgeklede – Euifeest 2021”, schrijft Henk-Jan.

“De gemeente heeft aangegeven heel graag mee te willen werken aan een vergunning, maar wil hierbij geen onderscheid maken t.o.v de eisen die ook in de andere kernen zijn gesteld. Om uit die impasse te komen is er – naar aanleiding van bovenstaande – maandagmiddag een gesprek met de vergunningverlener, de exploitant Roy Kraak en ondergetekende. Hier zullen we gezamenlijk kijken hoe de huidige vergunningaanvraag waar mogelijk aangepast moet worden. Daarnaast zal deze aanvraag ook minder omvangrijk zijn, omdat het nu naar verwachting alleen over de komst van Zweefmolen Kraak gaat. Andere attracties gaan waarschijnlijk al naar andere evenementen, maar dat wordt nader geïnventariseerd.”

Henk-Jan heeft goede hoop om maandag constructief met alle betrokken partijen om tafel te gaan en in kansen te denken in plaats van onmogelijkheden. Hij verwacht dat er medio volgende week uitsluitsel kan worden gegeven.

Het bestuur van de Oranjevereniging juicht het lobbywerk van Henk-Jan toe: “Waar nodig willen wij hem zeker helpen. Ook Roy hadden wij al onze steun toegezegd.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour