22 oktober 2021 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Hasselter legt mini-triatlon af voor Braziliaans doel

Geplaatst op: 26 augustus 2021

Om geld in te zamelen gaat Luuk van Hessem 1 km zwemmen , 45 km fietsen op de E-bike en afsluitend 10 km wandelen

Hasselter Luuk van Hessem is donderdagochtend gestart met zijn mini-triatlon voor het goede doel. Hij is een actie gestart om zoveel mogelijk geadopteerde Braziliaanse kinderen en moeders met elkaar in contact te brengen via DNA-testen. Om geld in te zamelen gaat hij donderdag 1 km zwemmen , 45 km fietsen op de E-bike en afsluitend 10 km wandelen. 

Luuk is bestuurslid van de Stichting PDBeH: Pessoas Desaparecidas Brasil e Holanda (Vermiste personen in Brazilie en Holland).  “Wij willen zoveel mogelijk DNA-testen aanschaffen voor Braziliaanse zoekende moeders. In Brazilië inventariseren wij hoeveel en vooral wáár zijn de moeders die hun kinderen zoeken. Geadopteerden, die hun moeders/familie willen vinden, hebben zich al bij ons ingeschreven of kunnen dat alsnog doen. Alle DNA slaan wij op in een DNA-bank en daaruit komen de matches tussen moeder en kind voort. Dit is ons plan in een notendop. De aanschaf van een DNA set bedraagt op dit moment € 79,00. Ons streven is in totaal bij 1.000 moeders DNA af te gaan nemen. Met mijn actie hoop ik een bijdrage te kunnen leveren voor dit goede doel en zet in op 10% van het totaal. Dit is dus € 7.900,00.”

“Steun je mijn actie? Dit kan via de link https://www.geef.nl/nl/actie/dna-maes-do-brasil-2/donateurs . Hoe meer geld, hoe meer aanschaf van DNA sets, hoe meer matches, hoe méér gelukkige geadopteerden en gelukkige biologische moeders. Wég zijn dan de vragen: wie ben ik, waar is mijn moeder, waarom ben ik niet in Brazilië, wáár is mijn kind, heeft mijn kind een goed leven, is mijn kind gelukkig.”

Voor meer informatie over de Stichting kijk op www.pdbeh.com

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore