28 april 2024 Gebruikers online: 32
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Alzheimer Trefpunt bijeenkomst in Genemuiden 

Geplaatst op: 2 september 2021

De Stichting Alzheimer Trefpunt Kampen/Zwartewaterland organiseert op maandag 20 september weer een bijeenkomst in ’t Olde Staduus in Genemuiden. Thema van deze bijeenkomst is “de kracht van blijven handelen”.

Mirjam van Dalfsen, ergotherapeut bij Fytac legt uit hoe ergotherapie mensen met dementie en hun mantelzorger(s) kan begeleiden bij zo lang mogelijk de dagelijkse activiteiten kunnen blijven uitvoeren.

Het is al langer bekend dat blijven handelen, actief zijn en in beweging blijven, belangrijk is voor zowel lichamelijk als psychisch functioneren. Maar hoe kan je een persoon met dementie hierbij helpen. Hoe ondersteun je iemand zodat de activiteit zo goed mogelijk verloopt. En wanneer is het moment om iets wel of juist niet over te nemen.

Hierover zal Mirjam samen met de bezoekers in gesprek gaan. Zij zal laten zien wat ergotherapie hierin kan betekenen vanuit de EDOMAH richtlijn. Deze richtlijn staat voor ergotherapie bij ouderen met dementie én hun mantelzorger aan huis. Iedereen die hierover meer wil weten is van harte welkom. De zaal is coronaproof ingericht. Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld. 

Plaats: ’t Olde Staduus / de bibliotheek in Genemuiden, Havenplein 1. 
Aanvang: 19.30 uur; vanaf 19.00 uur inloop met koffie/thee. 
Kosten: de entree en koffie/thee zijn gratis. Er is een collectebus voor vrijwillige bijdrage voor de organisatie van deze avonden. 
Doelgroep: de avond is vrij toegankelijk voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, zorgverleners en andere belangstellenden. 
Informatie en aanmeldenl.ruitenberg@ijsselheem.nl of tel. 06 13014955.

Er is een informatiestand met voorlichtingsmateriaal van Stichting Alzheimer Nederland. 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour