18 mei 2024 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Willem Egbertsstraat wil permanente speeltuin

Geplaatst op: 8 september 2021

De speeltuin aan de Willem Egbertsstraat moet een permanent karakter krijgen. Dat vindt het bestuur dat daarover een brief aan de gemeenteraad heeft gestuurd. Momenteel spelen de kinderen nog op een tijdelijke locatie.
Het bestuur heeft altijd geweten dat de speeltuin voorlopig tijdelijk is, maar bij buurtbewoners is dat minder bekend. Zij reageerden teleurgesteld op een brief van de gemeente.

De speeltuin heeft de afgelopen jaren immers zijn diensten bewezen. Volgens het bestuur is het een speelparadijs en ontmoetingsplek. Mensen van alle leeftijden en van binnen en buiten de buurt bezoeken de speeltuin.

Naast die maatschappelijke functie wijst het bestuur ook op de natuur. Niet alleen bloeien planten en struiken aan de Willem Egbertsstraat, maar ook egels, eekhoorns en spechten profiteren graag van het groen. “Een kaal grasveld is nu een prachtige locatie vol biodiversiteit…”, schrijft het bestuur.
Dat wijst tenslotte op de lage kosten. Dankzij instanties en het Hasselter bedrijfsleven investeerde het bestuur 60.000 euro in de speeltuin. Omdat veel buurtbewoners de handen hebben laten wapperen en hard hebben gewerkt, is dat bedrag zo laag gebleven.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour