8 december 2021 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Gouden weken’ voor Agnieten College

Geplaatst op: 23 september 2021

Na bijna twee schooljaren waarin leerlingen te maken hebben gehad met maatregelen rondom het coronavirus wilde het Agnieten College dit schooljaar positief beginnen. “Hiervoor zijn de zes Gouden Weken, de weken die symboliseren dat we het samen doen en op een positieve manier met elkaar omgaan, in het leven geroepen. Het Agnieten Festival Samen op Weg, dat op dinsdag 21 september in en rond de school gehouden werd, speelde hierin de hoofdrol”, aldus Gert Voerman namens de school.

De dag begon met een centrale opening om vervolgens samen aan de slag te gaan in workshops. Kunsteducatie Nederland bracht zowel leerlingen als personeel van het Agnieten College op een actieve manier in aanraking met verschillende soorten kunstuitingen. Ervaring, beleving, creativiteit, talentontwikkeling, reflectie op elkaars werk en natuurlijk plezier stonden hierbij centraal.

Leerlingen en personeel gingen aan de slag met artistieke uitlatingen als spray painting en graffiti art, waarbij creatievelingen met een combinatie van een regenboog aan kleuren en allerhande technieken prachtige beelden op het doek lieten verschijnen. Bij  free run werd de sportieve ‘Agnieter’ uitgedaagd om zich de kunst van het springen, rollen, salto’s andere complexe tricks meester te maken.

Voor muzikale deelnemers waren er workshops als slagwerk, waarbij toffe grooves en breaks aangeleerd werden en bij het de workshop DJ werden verschillende DJ-technieken bestudeerd, waarna er een klinkend resultaat in het schoolgebouw te horen was. Voor de fashion liefhebber was er de workshop tassendesign. Hoe gaaf is het om je eigen opdruk te ontwerpen en die vervolgens op een tas te tekenen?

De echte waaghalzen van het Agnieten College Zwartsluis werden ook bediend. Zij werden geïntroduceerd in de kunsten van het  vuurspugen, om uiteindelijk als een waar vlammenkunstenaar grote vlammen te spugen op het schoolplein.

De leerlingen van het Agnieten College hebben de afgelopen weken zelf nagedacht over goede manieren van omgaan met elkaar op school. Het beste idee werd op het schoolplein gepresenteerd. De winnende klas mag een klassenuitje naar keuze uitkiezen.

De Gouden Dag van het Agnieten College Zwartsluis werd op een gezellige manier afgesloten met een staande parade van de opgedane kunsten, een hapje en een drankje, waarbij uitgebreid nagepraat kon worden over alle mooie opgedane ervaringen.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore