17 mei 2024 Gebruikers online: 58
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Na werkzaamheden Vaartweg gaan kruispunten Nadorst op de schop

Geplaatst op: 28 september 2021

Meerdere kruisingen krijgen een wegplateau zoals op deze tekening is te zien

Als het werk aan de Vaartweg is afgerond gaat de gemeente direct door met werk aan een groot aantal kruispunten in de Burgemeester Malcorpslaan en de Sikkel. Uit metingen blijkt dat in de wijk vaak te hard wordt gereden. De gemeente wil daarom de belangrijke doorvoerwegen Burgemeester Malcorpslaan en de Sikkel verkeersveiliger maken.

“We beginnen met de kruispunten”, zegt wethouder Maarten Slingerland. “Later, wanneer ook de riolering moet worden vervangen, versmallen we de weg en vervangen we het asfalt door klinkers. Zo geven we deze 30km-weg ook de uitstraling van een 30 km-weg.”

Metingen toonden aan dat de ruim 1.650 voertuigen die per dag door de Sikkel rijden, gemiddeld 37 km per uur op de teller hebben staan. Meer dan de helft rijdt harder dan 35 km per uur en 9 procent harder dan 45 km per uur.

Op maandag 4 oktober beginnen de werkzaamheden. Naar verwachting is het werk eind dit jaar gereed. Het gaat om de kruispunten van de Burgemeester Malcorpslaan met de Sikkel, De Elshagen, Het Kooistuk, De Schraa, De Poortmaat en Het Woltmansland. Aan weerzijde van de school bij De Bagijnenkamp komen voetgangersoversteken op plateaus met schoolzonemarkering.

De kruispunten worden stuk voor stuk aangepakt. Dit om verkeershinder zoveel mogelijk te voorkomen. De aannemer begint op 4 oktober met het kruispunt Malcorpslaan-Sikkel bij de sportvelden. Daarna volgen een voor een de andere kruispunten. Woningen en overige voorzieningen blijven ondertussen bereikbaar. Wanneer welke kruispunten aan de beurt zijn, hangt af van de weersomstandigheden. De aannemer informeert bewoners en bestemmingsverkeer hierover tijdig met aankondigingsborden en huis-aan-huisbrieven.

Van week 40 tot en met week 47 rijdt de buslijn 70 een aangepaste route. Kijk voor de aangepaste dienstregeling op www.connexxion.nl/dienstregeling.  Ga voor meer informatie naar www.zwartewaterland.nl/malcorpslaan-sikkel. Hier staat ook een schets van de aanpassingen.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour