18 mei 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Driemaster houdt na coronapauze weer een sportdag

Geplaatst op: 12 oktober 2021

Na lange tijd hield basisschool De Driemaster vorige week weer een sportdag. Leerlingen van de groepen 4 en 8 liepen liepen allerlei atletiek-onderdelen af als hoogspringen, verspringen en sprinten.

De sportdag was een succes meldt de schoolleiding. Er werd fanatiek gesport en de kinderen moedigden elkaar onderling ook aan: “Dankzij de hulp van veel ouders was het een geslaagde sportdag die om een herhaling vraagt.”

Het fenomeen sportdag lijkt steeds meer te verdwijnen in het onderwijs. Dit heeft vaak te maken met alle prioriteiten die scholen moeten stellen. CBS De Driemaster is van mening dat sporten een gezond lijf en een gezonde geest bevorderen. Reden te meer om juist een sportdag tot prioriteit te maken.

Deze dag stond al eerder in de planning maar daar als gevolg van de corona-maatregelen werd het op de lange baan geschoven. Ook woensdag was het nog even spannend of het nu wel door kon gaan. Regenval verhinderde dat de buitenactiviteiten door konden gaan. Deze werden daarom in aangepaste vorm naar binnen gehaald.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour