5 mei 2024 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Nederland Leest bij bibliotheek: boek Adriaan van Dis cadeau

Geplaatst op: 29 oktober 2021

Voor een mooie reis hoef je niet de deur uit

Vorig jaar was voor veel mensen een periode waarin het leven zich thuis afspeelde en er weinig of niet gereisd werd. Reizen hoeft gelukkig niet altijd fysiek te gebeuren. Met een boek reis je in een mum van tijd van Jakarta naar New York en ben je maar een paar bladzijden verwijderd van 1924. Ook kun je met een boek je eigen grenzen verleggen en je wereld vergroten met nieuwe ervaringen en verhalen.

Stap over de grens en ontmoet anderen in verhalen

Reis met ons mee en kom in november naar Bibliotheek Zwartewaterland. Beleef Nederland Leest! Het thema van de campagnemaand is dit jaar Over de grens. Alle bezoekers krijgen het boek ‘De wandelaar’ van Adriaan van Dis van de Bibliotheek cadeau! (Zolang de voorraad strekt)

De wandelaar

Een Nederlander in Parijs krijgt bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit.

Extra bijzonder aan de speciale Nederland Leest-editie van De wandelaar is het nawoord van schrijver en literatuurcriticus Margot Dijkgraaf. Tijdens een literaire stadswandeling vertelt zij over de rol van Parijs in het leven en werk van Adriaan van Dis, hoe hij aan De wandelaar werkte en het andere Parijs ontdekte.

Beleef Nederland Leest met Manon Ossevoort in de Bibliotheek

De Bibliotheek is dé plek waar je andere lezers kunt ontmoeten en waar je met elkaar in gesprek kunt gaan. Daarom organiseert Bibliotheek Zwartewaterland in Bibliotheek Zwartsluis op woensdag 17 november een bijzondere lezing van Manon Ossevoort. Tussen 2004 en 2015 reisde zij in totaal meer dan 38.000 kilometer op haar tractor. Deze reis werd gevolgd door duizenden fans en media wereldwijd. Over deze reis schreef zij het boek Het meisje en de tractor. Kijk op www.bibliotheekzwartewaterland.nl voor meer informatie over deze lezing en meld je aan.

Medewerkers en vrijwilligers van de Bibliotheek zien je graag in november in Bibliotheek Genemuiden, Hasselt of Zwartsluis!

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour